Petr Vejvoda - eWRC.cz
21. 10. 2018 20:44 − 11341× − 1

Nevydařená Příbram

…na naší domácí soutěž jsme přijeli po roční pauze, která byla způsobena loňskou absencí MČR HA na této soutěži.

Potřebovali jsme si odvézt maximální počet bodů, abychom mohli přemýšlet o teoretické naději obhajoby titulu v kategorii II.

Ale po pořádku. Se seznamovacími jízdami jsme začali ve čtvrtek v osm hodin ráno. Jako první jsme najížděli Sedlčanskou etapu. Po napsání a pečlivém překontrolování se přesouváme na Bohutín a po natrénováni této rychlostky jedeme na nejvzdálenější dva testy, které se nacházejí nedaleko Lnářů. Po cestě zpět ještě píšeme RZ Horčápsko-Hořejany a po docela náročném a dlouhém dnu jedeme domů. V pátek ráno tuto rychlostku kontrolujeme a potom jedeme na Bohostice-Milín. Máme to tak akorát, protože se smí trénovat pouze do dvánacti hodin. Poté se přesouváme do příbramského Drupolu, kde vyřizujeme formální a technickou přejímku a přesouváme se na Náměstí T.G. Masaryka, kde se bude konat slavnostní start, kterého jsme se nakonec zůčastnili i my, ale hlavně svatba našeho kamaráda Martina Lošťáka a my mu tímto všichni přejeme hodně štěstí. V podvečer jedeme domů a těšíme se na sobotní ostré měřené úseky. Je slíbeno krásné a teplé počasí a proto se na závodění ještě víc těšíme.


Foto: Robert Balcar

Probouzíme se do slunečného sobotního rána, jedeme na Dlouhou Lhotu, kde je umístěna servisní zóna, bereme bavoráka a po výjezdu ze servisu se vydáváme na dlouhý přejezd na první rychlostku. Tento asi nejnáročnější, bezmála jedenáctikilometrový test zdoláváme v solidním čase, který nás řadí na čtvrté místo. Na druhé polookruhové rychlostce zajíždíme také čtvrtý čas, což hodnotíme v tak nabité konkurenci, jako se zde sešla jako hodně slušný výsledek. Jedeme na třetí vložku. Cca dva kilometry před cílem nám však v plných brzdách před retardérem praskla spojovačka. Za retardérem jsme auto bezpečně odstavili a stali se pouze diváky naší domácí soutěže. Tím pádem se v tu chvíli rozplývá sen o obhajobě titulu. Domlouváme se s traťovým komisařem, zda-li pustí naše kluky mezi prvním a druhým průjezdem abychom auto odtáhli a v tu chvíli slyšíme obrovskou ránu před retardérem. Nic neřešíme a běžíme už k vraku Suzuki Swift posádky Miroslav Jun-Zdeněk Šíma. Standa rychle odpojil "bateriják" a postaral se o řidiče. Já jsem se staral o spolujezdce a netrpělivě jsme čekali na sanitku. Ta cca po šesti minutách dorazila, potom ještě jedna a odvezla oba kluky do nemocnice. Dle prvních informací má Mirek Jun zlomené rameno, ale oba by měli být brzo v pořádku. Přejeme vám kluci brzké uzdravení a příští rok opět na tratích rychlostních zkoušek.

My jsme odvezli bavoráka domů, vyměnili spojovačku a rozhodli se, že nastoupíme v neděli v rámci super rally. Odevzdali jsme auto do úpéčka a těšili se na nedělní etapu, kterou si užijeme, protože vůbec o nic nejde.


Foto: Robert Balcar

Avšak naše těšení a užívání netrvá dlouho, kdy na první nedělní erzetě cca kilometr před cílem bavorák přestává jet. My se tak dokodrcali do cíle této rychlostky auto jsme odstavili a letošní Příbram a celá sezona pro nás definitivně skončila:-( Potom se ještě dozvídáme o těžké havárii Míry Šenka s Pavlem Adámkem, kteří byli transportováni vrtulníkem do nemocnice. I vám přejeme kluci jménem celého týmu co nejrychlejší uzdravení.

Opět bychom chtěli poděkovat Zdendovi a Mildovi za perfektní servis, všem, kteří na nás čekali hlavně pak v neděli na Sedlčanské sekci za podporu a se všemi se pro letošek loučíme a těšíme se v příští sezoně nashledanou.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 1
1. 11. 2018 21:331
0 0
Ad Miroslav Jun a Zdeněk Šíma - Suzuki Swift:
Moc děkujeme za pomoc při havárii a i za pomoc při nakládání na odtah. Bez Vás by to bylo o mnoho těžší. Zdeněk potlučený, ale již v pořádku. Mirek zlomená pažní kost a žebra, je v rehabilitační léčbě, bude to na delší dobu s tou rukou...
Ať se Vám daří v další sezoně smajlík My příští rok asi jen diváci.
S pozdravem Pavel Jun
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!