Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 10. 2018 13:15 − 3769× − 3

Několik startů s Yarisem pro Takamuta Katsutu

Toyota Gazoo WRT si před necelými dvěma měsíci vybral japonského jezdce, jemuž věří a nyní se může Katsuta těšit na vůz WRC.


Jak jsme vás již dříve informovali, z dvojice Hiroki Arai a Takamoto Katsuta si Toyota Gazoo Racing pro pokračování projektu japonského jezdce s japonským vozem v mistrovství světa vybrala druhého jmenovaného, který se letos prezentoval zejména vítězstvím ve WRC2 ve Švédsku, kde si dokázal poradit s tehdy úřadujícím mistrem světa této kategorie, tedy nikým jiným než Pontusem Tidemandem. Po tomto vrcholu však přišla nějaká odstoupení, ale ani ta nesebrala Toyotě důvěru v japonského pilota a jak se nyní objevují informace, na Katsutu by měly v příštím roce čekat i starty s Yarisem WRC.

Ale vůz nejvyšší kategorie nebude jediným náčiním, které Takamoto Katsuta dostane příští rok do rukou, protože by měl pokračovat i za volantem Fiesty R5, s níž jezdí poslední sezóny a výsledkem tak bude přesedání mezi dvěma auty dvou odlišných specifikací (a značek). Kde se představí s jakým náčiním, to zatím Toyota Gazoo Racing nezveřejnila, ale nabízelo by se například Švédsko, kde letos Katsuta ukázal rychlost a je zatím jediným jezdcem, který dokázal v průběhu šampionátu narušit hegemonii pilotů Fabií R5. Jediné, co je zatím jisté je to, že japonského jezdce čekají v brzké době testy Yarisu WRC.

"Příští rok máme v plánu i starty se čtyřmi vozy a trojici našich jezdců doplní právě Takamoto Katsuta. Plánujeme s ním absolvovat WRC2 a k tomu pro některé soutěže usedne do čtvrtého Yarisu. Zatím nebylo rozhodnuto o které podniky půjde, musíme je teprve určit. Pokud si vzpomenete na letošní sezónu, tak Takamoto byl velmi rychlý ve Švédsku, protože na sněhu získal zkušenosti, když závodil na podnicích ve Finsku. Myslíme si, že by to mohlo být ideální místo k prvnímu startu a k tomu, aby ukázal, co v něm je. Aby si na vůz WRC zvykal, příští týden ho čeká test," nechal se v Katalánsku slyšet Tommi Mäkinen.

Komentářů celkem: 3
28. 10. 2018 15:09
0 0
Krome toho Svedska nic nepredvedl... ale jsou to japonske penize ze.
28. 10. 2018 16:03
0 0
Jestli ale bude pokračovat v nastoleném trendu a každý rok se naučí špičkově zvládat jeden typ soutěže, pak to může mít budoucnost, v hlavním týmu mají instruktorů dost smajlík
28. 10. 2018 21:08
0 0
Mluvilo se ale i o tom, že ve Švédsku pojede s Toyotou Marcus Gronholm. Toyota těžko postaví na start pět vozů, takže pokud pojede Katsuta, tak z Marcusova startu asi nic nebude smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!