Ve Vsetíně Neumann vítězný, Vlček splnil cíl

Závěrečný sprint letošní sezóny se odjel na konci října na Valašsku.

Pořadatelé Partr Rally Vsetín připravili trať se sedmi rychlostními zkouškami a 70,1 ostrými kilometry. Ve startovním poli, jež bylo složené ze současných, ale i historických posádek, bylo 96 dvojic a tým KIT Racing Otrokovice měl v každé z těchto kategorií jedno zastoupení.

Přehled úspěšnosti týmu začneme v kategorii současných vozidel a třídě 6, kde s Peugeotem 208 R2 startovala zlínská posádka Marek Vlček – Tomáš Plachý. Ve třídě se sešlo na Valašsku 13 posádek, a tak bylo opět s kým se porovnávat. Zatímco Tomáš je již v rally „ostřílený kozák“, pro Marka to byl po premiérovém startu ve velkém mistráku v Příbrami první sprint v kariéře. Zkušenosti se daly do kupy s dravostí a snahou něco se naučit a výsledkem bylo úspěšné dokončení náročného sprintu, který v závěru zkropil déšť. Marek s Tomášem absolvovali všech sedm měřených testů a na cílovou rampu si dojeli pro 8. místo ve třídě 6 a 33. místo v kategorii Rallysprint série. „Vsetín byl mým druhým startem s peugeotem, prvním v seriálu RSS. Proti dvoudenní Příbrami nás ovšem čekaly technické rychlostní zkoušky na úzkých a místy kluzkých asfaltech. Následně začalo i pršet, takže se dojíždělo na mokrých tratích. Ale společně s Tomášem Plachým, který se opět vrátil na sedadlo spolujezdce, jsme to bez zásadních problémů zvládli. Mým cílem jsou stále starty se čtyřkolkou, takže er dvojka je jen odrazovým můstkem k potřebné licenci,“ podělil se o dojmy po soutěži Marek Vlček.

V kategorii historických vozů se sešlo ve Vsetíně 21 posádek a startovní číslo 201 bylo přiděleno Vlastimilu Neumannovi s Ottou Slezákem, respektive vozu Ford Escort RS Cosworth. Posádka modrobílého fordu ovládla sprint stylem start – cíl, byla nejrychlejší na šesti erzetách (jedna RZ byla po havárii zrušena) a s přehledem si dojela pro vítězství. V cíli pak převzala poháry za absolutní vítězství v kategorii historik i ve třídě F/7. „Rally Vsetín měla opět své kouzlo podzimní soutěže. Byly zde krásné a rychlé rychlostní zkoušky, ranní mlha i závěr s deštěm. A to vše v idylickém barevném podzimu. Když se k tomu přidá, že jedete v klidu s bezproblémovým autem a je vše na pohodu, je to ideální soutěž. My jsme se jízdou bavili a vítězství na posledním sprintu sezóny bylo pro nás ideální zakončení sezóny. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří nám během roku pomáhali – od mechaniků, přes lidi pohybující se v médiích až po rodiny, jež nás v našem krásném sportu podporovaly. V prosinci se ještě sklouzneme při Mikuláš rally, což je sranda a šou a já bych rád pozval všechny naše příznivce do Slušovic. Těším se na brzkou shledanou,“ uvedl spokojený Vlastimil Neumann.

Foto: archiv týmu

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!