7. 11. 2018 05:13 − 5430× − 3

Právě vychází magazín Rally 9/2018

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Rallysport v československé historii

Stoleté výročí vzniku samostatného státu Čechů a Slováků je jedinečnou příležitostí k zařazení tématu, o němž se na stránkách časopisu Rally ještě nepsalo. Využijme ji a nahlédněme do časů, kdy automobilový sport psal první kapitoly své historie. Co na tom, že kolem roku 1918 a za časů první republiky měl s dnešním pojetím rallysportu pramálo společného…

SVK Rally Příbram – Pech po čtyřech letech slavil v Příbrami vítězství

Zatímco série neporazitelnosti Jana Kopeckého a Pavla Dreslera na českém území byla v poslední době pravidelně novináři ventilována, tak nějak si nikdo nevšiml, že ruku v ruce se vstupem továrního týmu do MČR (na jaře 2015) začala série opačná. Podzimní Rally Příbram 2014 byla pro Václava Pecha a Petra Uhla už dvaatřicátou vyhranou vícedenní mistrovskou soutěží v rámci národního šampionátu (tehdy tím završili i své úspěšné tažení za sedmým titulem) a v té době by určitě nikoho nenapadlo, že na jejich prvenství s pořadovým číslem 33 budeme čekat celé čtyři roky…

René Dohnal – „Ten nahoře se konečně smiloval“

René Dohnal nakonec u „velkého mistráku“ zůstal a odměnou jsou mu posty vicemistra v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou, ve třídě 6 a v juniorském šampionátu.

PARTR Rally Vsetín – Grzyb obhájil, Odložilík vítězem Poháru 2+

Na loňské vsetínské vítězství navázal úřadující polský mistr a slovenský vicemistr Grzegorz Grzyb, k obhajobě ho tentokrát dovedl Jakub Wróbel. I sedmé místo stačilo Romanu Odložilíkovi s Martinem Turečkem k potvrzení pozice letošní nejúspěšnější posádky v Poháru 2+. Prvenství v této kategorii při 15. ročníku Partr Rally Vsetín však získali Tomáš Pospíšilík s Jiřím Hovorkou.

Adriana Buršíková – „Rally je jedna velká rodina“

Adriana Buršíková by jistě ráda usedla do soutěžního civika při Rally Vsetín, kde Ondřej Mezihorák opanoval hodnocení třídy 9. Ale nestalo se, protože se aktuálně musí ze zdravotních důvodů částečně vzdát svých snů.

Pavel Schovánek „70“ – „Základem úspěchu byl blízký věk.“

V České republice se mezi příznivci automobilových soutěží těžko najde někdo, kdo by neznal jméno Pavla Schovánka – vynikajícího spolujezdce, později motoristického funkcionáře a zároveň otce svého úspěšného následovníka Filipa.

ČMPR: Rallye Světlá – Rozhodl retardér v posledním testu

Českomoravský pohár rallye (ČMPR) sice už svého celkového vítěze znal, ale na Světlé se závodilo o další místa na stupních vítězů, o pořadí ve třídách a taky samozřejmě o vítězství v závodě. Těsný souboj nakonec rozhodl nesprávně projetý retardér v poslední rychlostní zkoušce závodu.

SK: Rally Košice + Martin Koči

Na rozdíl od českého „mistráku“ se ve slovenském bojovalo o titul až do poslední soutěže v Košicích.

ERC: Polsko v režii juniorů

ERC: Vítězné ruské tažení

Rallylegend 2018 + Miki Biasion

Hlavním tahákem letošního ročníku byla oslava 50. výročí vzniku týmu Martini Racing.

WRC: Wales Rally GB – Seb Ogier ve Walesu zabral

Na velšské šotolině to vyšlo nejlépe Sébastienovi Ogierovi. Za Francouzem skončila dvojice vozů Toyota Yaris WRC Jariho­-Mattiho Latvaly a Esapekky Lappiho.

WRX 2018 – USA + Německo – Dobojováno!

O držitelích letošních titulů v rámci mistrovství světa v rallykrosu je rozhodnuto. Mezi jezdci obhájil titul Švéd Johan Kristoffersson, který vyhrál jak desátý závod v texaském Austinu, tak i předposlední jedenáctý v německém Buxtehude.

Komentářů celkem: 3
7. 11. 2018 15:17
0 0
po X letech konečně zase krásná titulní strana smajlík
8. 11. 2018 09:16
0 0
Moooc hezká...smajlík
9. 11. 2018 19:42
0 0
Ale na druhou stranu je tohle číslo po x letech obsahově slabší.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!