Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 11. 2018 19:30 − 5785× − 3

M. Wilson: Prioritu má Ogierův titul

M-Sport je v Austrálii ve hře o oba tituly, avšak šéf týmu jednoznačně preferuje boj o ten mezi jezdci, kde má Ogier výhodnější výchozí situaci.

O tomto víkendu proběhne v Austrálii poslední podnik letošní sezóny MS, ve kterém se bude rozhodovat jak o titulu mezi jezdci, tak o titulu mezi značkami. Pro oba dva primáty zůstává ve hře i M-Sport, avšak jak se nechává jeho šéf Malcolm Wilson slyšet, prioritu pro něj má titul pro Sébastiena Ogiera, jenž obhajuje a aktuálně pořadí MS vede. Avšak Francouzův náskok čítá pouhé tři body a navíc bude v první etapě čistit cestu. I proto se chce soustředit právě na šampionát jezdců, jelikož mezi značkami zaostává M-Sport o 25 bodů za Toyotou a není příliš pravděpodobné, že by ztrátu dokázal smazat.

"Z našeho pohledu je titul ve značkách ztracen. Všechny naše síly upíráme směrem k zisku jezdeckého titulu. Na něj také směřuje veškerý náš zájem," říká Malcolm Wilson, pro nějž a jeho tým bude soutěž u protinožců loučením s dvojicí Ogier – Ingrassia. "Nikdy jsem nezažil někoho, kdo by měl tak velkou mentální sílu a tak neuvěřitelně komplexní přístup po všech stránkách. Seb a Julien udělají úplně všechno pro to, aby zajeli, jak nejlépe umí. Upřímně, nikdy jsem dřív nepotkal nikoho jako jsou oni a to jsem minulosti měl v týmu i Carlose Sainze. Když se ohlížím za Walesem a Katalánskem, tak žasnu nad tím, co ti dva předvedli, aby se dostali zpět do čela MS. Jedna věc je jasná, budou nám moc chybět," říká Malcolm Wilson.

Když se ohlédneme do minulosti, tak takhle infarktový závěr sezóny jsme tu neměli od roku 2003, kdy se na posledním podniku rozhodovalo mezi Sébastienem Loebem, Petterem Solbergem a Carlosem Sainzem, přičemž čtvrtý zájemce Richard Burns musel ze zdravotních důvodů absentovat. Jak se nechává slyšet Malcolm Wilson, letošní rok je známkou toho, že MS je v dobré kondici a nesmírně vyrovnané. "Letos je to zatím nejzajímavější. V roce 2001 byl souboj o titul napínavý, ale ne až tak moc. Je to neuvěřitelné a skvělý způsob, jak zakončit spolupráci se Sebem a Julienem. Zároveň na mě dělá dobrý dojem stav, v jakém se nyní náš sport nachází. Nikdy nebyl v lepší kondici. Stačí se podívat, jak vyrovnané týmy jsou, což je dáno skvěle nastavenými pravidly. Už druhou sezónu v řadě vyhrál alespoň jednou každý tým, který v MS je. Nepamatuji si, kdy by byla konkurence až takhle těsná," uzavírá Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 3
15. 11. 2018 06:361
1 0
Klobouk dolů, tohle se krásně čte... Přeji jak Sebovi, tak Malcolmovi, aby ještě v tomto krásném sportu něco dokázali, byť už to bohužel nebude ve společném teamu. smajlík
15. 11. 2018 07:102
1 0
Wilson... jeden z mála, kdo mluví naplno, bez obalu. Přeji mu ještě mnoho let v rally. smajlík
18. 11. 2018 09:093
0 0
Tak se to Malcolmovi splnilo. Moc mu to přeji.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!