Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
26. 11. 2018 19:54 − 1143× − 0

Pohár Pirelli v rally v roce 2018

Úspěšné posádky v rally v hodnocení MČR i RSS v sezóně 2018 si převzaly ceny za své umístění v Poháru Pirelli.

Pohár Pirelli v rally dospěl na poslední soutěži sezony 2018 do svého závěru. O body do hodnocení značkového poháru dodavatele pneumatik Pirelli se bojovalo ve dvoudenních soutěžích mistrovství České republiky v rally a také v jednodenních soutěžích Rallysprint série. Značka Pirelli byla v letošním roce vidět a posádky na těchto pneumatikách slavily mnoho úspěchů v absolutní klasifikaci i ve třídách. Právě úspěšné posádky ve třídách se nejlépe umístily v celkovém hodnocení Poháru Pirelli v rally v sezoně 2018.

O poslední body do Poháru Pirelli v Rallysprint sérii se bojovalo na Rally Vsetín. I na poslední soutěži roku se velmi dobře předvedla posádka Petr Semerád – Jiří Hlávka s Opelem Adam R2 ve třídě 6. Sedmnáctiletý Petr Semerád startuje v Poháru Mládeže, ale pravidelně se mu daří i v celkovém hodnocení Rallysprint série a ve Vsetíně se mu letos už potřetí podařilo vyhrát. Gratulujeme! Body za druhé místo ve třídě 6 vybojovala posádka Michal Horák – Karel Zapletal, také s Opelem Adam R2, a na třetím místě dojeli Marcel Svačina s Martinou Popelkovou s Peugeotem 208 R2. Absolutními vítězi Rally Vsetín se stala posádka Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel se Škodou Fabia R5, kteří obouvali pneumatiky Pirelli. Gratulujeme! Nejúspěšnější posádkou v Poháru Pirelli v absolutním pořadí se stali Patrik Rujbr s Jaromírem Švecem se Škodou Fabia R5, kteří dokončili soutěž na šesté příčce. Patrik Rujbr od začátku závodu zrychloval na suché pneumatice Pirelli RK9, a když začalo kolem Vsetína pršet, tak na poslední sekci zabojoval na mokré pneumatice Pirelli N3. Pirelli jej na vodě dovezly do cíle na šesté příčce.

V celkovém hodnocení Poháru Pirelli v A sport rallysprint sérii vítězství vybojovala posádka Petr Semerád – Jiří Hlávka startující s Opelem Adam R2. Druzí skončili Michal Horák s Karlem Zapletalem také s Opelem Adam R2 a třetí příčka za celoroční snažení patří Marcelu Svačinovi s Martinou Popelkovou, kteří závodili s Peugeotem 208 R2. Čtvrtou příčku vybojoval Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem s Opelem Adam R2 a na páté příčce se umístili Oldřich a Jiří Bočkové se Seatem Ibiza TDI. Jak je vidět, tak v Rallysprint sérii v Poháru Pirelli uspěly posádky s dvoukolkami, pro které je série jednodenních soutěží převážně určena. Všem gratulujeme a pět úspěšných posádek si na vyhlášení mistrů ČR v rally ve Zlíně převzalo šeky v následujících finančních částkách:

  • 1. místo 50.000,-
  • 2. místo 25.000,-
  • 3. místo 15.000,-
  • 4. místo 10.000,-
  • 5. místo 5.000,-

O stejné finanční prémie se bojovalo v Poháru Pirelli i v Autoklub mistrovství České republiky v rally, tedy ve dvoudenních soutěžích, a zde uspěly i některé posádky se čtyřkolkami. Pět nejúspěšnějších je ale opět průřezem všech tříd ve startovním poli. Z prvního místa v Poháru Pirelli a z finanční prémie 50 000,- Kč se může radovat celkově čtvrtá posádky MČR v rally Filip Mareš – Jan Hloušek, kteří letos odstartovali se Škodou Fabia R5. Druhá příčka patřila vítězi dvoukolek a třídy 6 Janu Talašovi se Zdeňkem Pilsem s Peugeotem 208 R2. Gratulujeme jim k tomuto skvělému výsledku! Třetí v Poháru Pirelli v MČR rally skončili René Dohnal s Romanem Švecem také s Peugeotem 208 R2. Na čtvrté příčce skončil nestor české rally Marcel Tuček navigovaný Petrem Dufkem, kteří závodí s Mitsubishi Lancer EVO IX. Až pátá příčka letos připadla jednomu z předchozích vítězů Poháru Pirelli Vojtěchu Štajfovi, který letos na většině soutěží startoval s Marcelou Ehlovou se Škodou Fabia R5 ve třídě 2.

Takový byl letošní rok v automobilových soutěžích v mistrovství České republiky v rally a v Rallysprint sérii. Sezóna to byla sportovně velmi hodnotná a ve většině případů i šťastná. Pirelli děkuje všem, kteří vsadili na osvědčenou kvalitu tohoto výrobce sportovních pneumatik a těší se s vámi na shledanou v nadcházející sezoně 2019.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!