BRR plánuje hned dvě Pola R5 v ERC

Rakouský tým Baumschlager Rallye & Racing byl díky soukromníkům s Fabiemi R5 poměrně často vidět na špici v ERC.

Není žádným tajemstvím, že Raimund Baumschlager a jeho tým se stali vůbec prvními, kdo dostal nové Polo R5 do svých rukou a že o tomto víkendu si právě vůz z dílen Baumschlager Rallye & Racing odbude premiéru mimo tovární barvy, když s autem bude v Praze startovat Vojta Štajf. Rakouský tým má však objednány další exempláře a v plánech pro příští rok účast v mistrovství Evropy, kde už nyní má dva zájemce, kteří by rádi nejnovější přírůstek do třídy R5 pilotovali. Vzhledem k tomu, že Baumschlager Rallye & Racing působí v Evropě nyní s Fabiemi R5 a s těmito vozy v tomto roce startovali Norbert Herczig a Albert von Thurn und Taxis, dá se očekávat, že by jedním z pilotů mohl být například někdo z výše jmenované dvojice, přičemž Maďar si Polo dle všech informací vyzkouší při Mikulás Rallye.

"Dvě Pola R5 jsou už teď vyčleněna pro mistrovství Evropy. No a pak máme několik potenciálních zájemců o třetí auto. Od zákazníků, kteří úzce kooperují s Volkswagenem máme velké množství dotazů na spolupráci a všichni jsou velmi potěšení, že značka nyní opět nabízí soutěžní vůz," říká ke zbrojení na Pola R5 Raimund Baumschlager a dodává ke spolupráci s Volkswagen motorsportem, "pro nás je důležité, že už teď funguje perfektně dodávka náhradních dílů. V tuto chvíli mám ve VW motorsport naprostou důvěru."

A podle všeho nemusí být Baumschlager Rallye & Racing v mistrovství Evropy jediným, kdo bude Pola R5 nasazovat. Jak totiž zní z Hannoveru, do konce roku by se k týmům mělo dostat dalších 10 exemplářů nového speciálu a v nadcházejícím roce je plánována výroba nějakých 30 až 40 kusů. "Předáním prvního Pola R5 do soukromého týmu začíná další fáze našeho projektu. Nyní usilovně pracujeme jak na stavbě dalších aut, tak na logistice potřebné pro celosvětovou dodávku náhradních dílů. Do konce roku bude dodáno dalších 10 vozů zákazníkům do Belgie, Itálie, Finska, Paraguaye, Portugalska a Švédska. Pro rok 2019 je pak po celém světě plánováno dodat 30 až 40 aut," říká vedoucí prodeje Volkswagen motorsportu Juliane Gründl. Jako perličku na závěr doplňme, že Polo, se kterým startoval v Katalánsku, si koupil Petter Solberg, jenž by s ním rád odjel Švédsko a pak dal vůz k dispozici synovi.

Komentářů celkem: 4
27. 11. 2018 20:41
0 0
Doufam ve velkou rybu v ME, co tak Solberg?
27. 11. 2018 21:12
0 0
Solberg si koupil vlastní Polo.
27. 11. 2018 21:22
0 0
Původně napsal ladaalois
Solberg si koupil vlastní Polo.
Ano, někde jsem to četl, má otázka byla myšlena spíše všeobecně, nikoliv jen v teamu u Baumschlagera.
haq
27. 11. 2018 21:52
0 0
Solberg koupil Polo pro svého syna aby ho mohl prohánět v Estonsku a Litvě v 17 letech jako Rovanpera smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!