Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 12. 2018 10:51 − 5685× − 6

Kris Meeke napřesrok se Sebem Marshallem

Do MS se v roce 2019 dokázal vrátit Kris Meeke, ale u Toyoty jej už nebude navigovat jeho dvorní spolujezdec Paul Nagle.

Již v polovině října bylo oznámeno, že Kris Meeke nebude nadále navigován Paulem Naglem, tedy mužem, který po jeho boku seděl s menší přestávkou od roku 2007, avšak jméno Naglova nástupce bylo nějakou dobu zahaleno tajemstvím. Až dnes bylo oficiálně oznámeno to, o čem se již nějakou chvíli spekulovalo, tedy že nově bude Meekovi číst noty Sebastian Marshall, který poslední dva roky jezdil s Hayden Paddonem a dříve navigoval například Kevina Abbringa či Molly Taylor. S Novozélanďanem v průběhu posledních dvou let vybojoval hned 4 pódiová umístění, teď však mění tým a bude krotit Krise Meeka, který má na svém kontě pět světových výher.

K rozchodu s Haydenem Paddonem publikoval Seb Marschal na svém facebooku: "Za krátkou dobu, co jsme s Hayden spolupracovali, jsme dosáhli skvělých věcí. Po jeho boku jsem zažil největší úspěchy kariéry – mnoho vyhraných RZ, stupně vítězů a další příjemné chvíle. Je proto těžké takovouto spolupráci končit a přemýšlel jsem nad tím dlouho. Avšak objevila se příležitost, o které jsem cítil, že bych si ji neměl nechat uniknout a v roce 2019 tedy budu navigovat Krise Meeka. Budou z toho jistě velká očekávání, ale jsem velmi nadšený vidinou spolupráce s Toyotou a Krisem v celé sezóně 2019. Rád bych velmi poděkoval Haydenovi a všem u Hyundai, se kterými jsem poslední čtyři roky působil. Byla to skvělá zkušenost a odnáším si řadu parádních vzpomínek," říká ke své změně jezdce i týmu Seb Marshall.

Kris Meeke, taktéž na sociálních sítích, k začátku spolupráce s novým navigátorem dodává: "Jak už jsem říkal při podpisu u Toyoty, obrovské díky patří mému bývalému spolujezdci Paulu Naglovi. Společně jsme si prošli vzestupy a pády a byl úžasným společníkem v těch dobách. Naše společná vítězství pro mě budou mít navždy velkou cenu. Nadcházející sezóna je však novou výzvou, začínáme novou spolupráci s novým spolujezdcem. Seba už nějakou dobu znám a všichni víme, že má všechny potřebné dovednosti. Základem je nastavit dobře spolupráci v autě a to na ostro začne při Monte Carlu. Ale do té doby nás čekají nějaké testy a tam budeme spolupráci ladit. Mám velkou radost, že pojedeme zrovna spolu a už se těším, co přinese budoucnost," uzavírá Kris Meeke.

Komentářů celkem: 6
4. 12. 2018 14:15
1 0
Tak Kris už to pochopil! Je dobré mít v autě Seba. Tedy alespoň podle posledních 15ti let soudím smajlík
4. 12. 2018 14:23
0 1
Doufám, že se zklidnil a nebude dělat pitominy. Rychlost má, roky taky, tak už snad by měl mít i rozum.smajlík
5. 12. 2018 14:50
0 0
Chválím autora za kvalitu článku! Super.smajlík
5. 12. 2018 19:27 Upraveno 19:27
1 0
Snad toho Tommi nebude nelitovat po sezoně 2019, málokdo Meekovi věří. smajlík
6. 12. 2018 17:23
0 0
Původně napsal Libas
Snad toho Tommi nebude nelitovat po sezoně 2019, málokdo Meekovi věří. smajlík
Možná by to chtělo spolupráci s nějakým dobrým psychologem. Aby si Kris srovnal myšlenky. Rychlost má, jenom zlepšit odhad, kdy tu rychlost využít a kdy se na to vyfláknout a jet radši údržbu.
6. 12. 2018 22:11
0 0
Meeke ma smlouvu jen na 1 rok. Takze pro Tommiho je to podle me dobry napad. At uz bude vyhravet, bourat nebo dojizdet 5-7 (tomu z tech 3 moznosti verim nejmin) tak o PR zvlast v UK je postarano. Lappi se pry s Tommim pohadal a navzajem se dohodli o odchodu v te situaci byl volny Meeke na 1 rok nejlepsi volba.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!