14. 12. 2018 08:01 − 2957× − 0

Trabant-Wartburg Racing Cup 2018 v cíli

Sportovní sezona 2018 je již skoro ve všech sportovních disciplínách minulostí a nejinak je tomu také u TWRC ročníku 2018.

Tak jako každoročně nastává koncem roku čas hodnocení.i poháru vozů z bývalé NDR, jehož se letos konal již 12.ročník. V sezóně 2018 se na start postavilo celkem 41 posádek ve 4 různých třídách, které na tratích předváděli krásné a vyrovnané souboje a myslím, že i početní diváci podél tratí různých závodů mohli být s jeiich výkony spokojeni. Jako v minulých letech se soutěžilo o body do TWRC na tratích závodů rallye, slalomu, jízd pravidelností a revivalů a jezdci bojovali ve třídách různě upravených vozů.

Ve třídě Trabant A1, tedy třídě vozů s menším stupněm úprav, se představilo a bodovalo celkem 13 jezdců, mezi kterými v letošním roce byli take 3 junioři, kteří sbírali první zkušenosti na závodech automobilových slalomů. Po dobrých a opět velice vyrovnaných výsledcích během celého roku zopakoval své loňské vítězství Vlastimil Knapp, kterého následoval navrátilec do poháru a zkušený jezdec Jiří Teska. Třetí místo se opět neměnilo a stejně jako v roce 2017 ho vybojoval Jan Votava, který sbíral zkusšenosti během roku i ve třídě A2, a díky tomu nebodoval na tolika závodech ve třídě A1. Za nimi se pak sařadilo dalších 10 jezdců, kteří nestartovali pravidelně a nezasáhli tak do bojů o stupně vítězů.

Třída vozů Trabant A2, tedy vozů s maximálním možným stupněm technických úprav,byla v letošním roce velice silně obsazena, když se v ní představilo celkem 14 posádek. Pravidelným sbíráním bodů a stabilní a rychlou jízdou zvítězila posádka Richard Kříž – Daniel Kabourek, s velice těsným náskokem před druhými Jiřím Dohnalem s Lubošem Brabcem.Rozdíl v celkovém součtu mezi těmito posádkami byl pouhé 2 body. Drobné překvapení pak je třetí místo, na které se vypracovala posádka Jiří Bučko – Luboš Rychtár. Luboš Rychtár je sice zkušený jezdec i spolujezdec, ale pro Jiřího to byla teprve první sezona, a hned na stupních vítězů. Pod pódiem se pak seřadilo dalších 11 posádek.

Třída Wartburg a ostatnich vozů do 850 ccm se stala kořistí velice zkušené posádky Jiří Formánek – Jiří Melich, kteří již ve svém Trabantu vyladili noý motor o objemu 800 ccm a ten fungoval spolehnlivě a hlavně velice dobře. Druhé místo těsně obsadila posádka známého Watburgu 353, a to Stanislav Bláha s Jakubem Glogarem, kteří byli vítězům zdatnými soupeři. Třetí místo pak obsadil, v této třídě spíše hostující, Jiří Polák. Další krásný Trabant 800 RS posádky Jan Votápka – Ondřej Machů se představil na startu pouze jednoho závodu, který bohužel nedokončil a tak doufáme, že se opět brzy objeví na závodních tratích.,

Poslední hodnocenou třídou je třída Klassik, kde se představilo celkem 9 posádek, bojujících o body na tratích závodů Revival a Seriálu Historic. Prvenství zde opět obhájila posádka Jiří Mikulka – Miroslav Tyll, když ji celkové nastupně vítězů doprovodili se stejným počtem bodů Karel Vodochodský se Zuzanou Bradovou a Ota Gernát navigovaný Ladislavem Svobodou.

Ve letošní sezoně TWRC se představilo, mimo již výše jmenovaných, i hodně jezdců, kteří v minulosti pilotovali vozy z NDR a kteří stále dokazují, že nic neztratili ze svého jezdeckého umění. Namátkou můžeme jmenovat posádky jako je Jiří Webinger, Rudolf Chlad, Jiří Kolovrátek, Ivan Rejmon, Jiří Polák, Stanislav Pelc, Oldřich Jurka, Hynek Středa a další….

V sobotu 15.12.2018 od 17.00 hodin proběhne v Hotelu Pila v Sedlici u Blatné slavnostní vyhlášení výsledků, jehož součásti bude tradičně také setkání bývalých a současných jezdců, kteří jsou nakažení vůní benzínu s olejem.

Rádi bychom tímto poděkovali všem partnerům za spolupráci a všem pořadatelům závodů, na jejichž tratích se TWRC představil.

Kompletní výsledky a informace o poháru TWRC najdete na stránkách www.twrc.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!