Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 12. 2018 10:08 − 11194× − 22

Vyhoďme ho z kola ven

Už letos neabsolvoval Hayden Paddon celou sezónu. Napřesrok to bude ještě horší a nepojede ve WRC nic.

Jak se dnes ukazuje, včerejší přestupová bomba, kterou odpálil Seb Loeb svým podpisem dvouletého kontraktu u Hyundai motorsportu měla následky na jiné členy týmu, protože dnes server Autosport informuje o tom, že tímto krokem nezbylo u korejské značky místo pro Haydena Paddona. Ten už letos odjel jenom sedm soutěží MS, kde však bral dvě pódiová umístění, avšak Hyundai potřeboval udělat místo pro devítinásobného mistra světa a Kiwi má smůlu. Podle informací britského magazínu měl letos od Hyundai nabídku jen na jeden start, konkrétně ve Finsku, avšak to nebyla pro jezdce dostatečná pracovní náplň. Je to tak další špatná zpráva, která jej v nedávné době potkala, protože je tomu jen pár dní, kdy od Paddona odešel jeho spolujezdec Seb Marshall ke Krisi Meekovi do Toyoty.

"Nenašli jsme dohodu, na které by se shodly obě strany. Celou dobu jsem říkal, že Hyundai pro měl byl jediná realistická možnost pro příští rok, protože jinde nemají volné sedačky. Po podpisu Sébastiena jsme zůstali bez sedačky a to, co jsme nějaký čas plánovali spadlo ze stolu," popisuje Hayden Paddon nedávný vývoj a pokračuje, "poslední měsíce byly náročné po mentální stránce. Za oponou jsme vedli řadu jednání, byla nám slíbena řada věcí, která však nedošla naplnění. Včera jsme zjistili novinku o Sebu Loebovi a následně nám byla nabídnuta jedna jediná soutěž, která však pro nás není tou správnou možností. Přirozeně jsme zklamaní, ale současně chápeme, že i taková je realita profesionálního sportu. Můžeme být hrdí na to, čeho jsme dosáhli a jdeme s hlavou vzhůru. Vždy nám říkali, že není reálné, aby byl Kiwi v MS. Nám se tam nejen povedlo dostat, dokázali jsme i vyhrát soutěž a vybojovat osm pódií. Jsou to výsledky, za které se nemusíme stydět a nikdy bychom jich nedosáhli bez podpory mnoha lidí doma na Novém Zélandu. Jistě, cítím, že jsme mohli dosáhnout víc, ale nejde celý život strávit tím, že se budete zabývat, coby, kdyby," uzavírá Kiwi.

Abychom však článek nekončili ve smutném duchu, dodejme, že Hayden Paddon nadále zůstane v rallysportu aktivním a pracuje na nějakých projektech. Navíc ani neplánuje opustit značku, protože letos doma získal titul s Hyundai i20 AP4 postaveným podle národních regulí a nadále by rád posílil svou roli ambasadora značky na novozélandském trhu. "Rozhodně úplně nekončím. Rallysport mi proudí v žilách a teď jde jen o to naplánovat další kroky. Máme nějaké pěkné nápady a myšlenky na projekty, které se budeme snažit dát dohromady a realizovat s naším týmem. Stále jsem konkurenceshopný a nechybí mi motivace. Pořád mám chuť závodit a nadále chci vyhrávat," uzavírá odhodlaně Hayden Paddon.

Komentářů celkem: 22
15. 12. 2018 19:15
0 0
Proč by Hyundai investoval do pilota který se už nikam neposune s výsledky jak sinusoida.!
17. 12. 2018 07:15
0 0
Původně napsal Calibro
Proč by Hyundai investoval do pilota který se už nikam neposune s výsledky jak sinusoida.!
Koukáš na stejné MS jako já? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!