Testy, testy, testy!

Tänak, Neuville a Sordo už má test za sebou, Latvala havaroval, Meeke piluje rozpis a Ogier s Lappim testuje příští týden.


Na předsezónní testování nebude v dobrém vzpomínat Juho Hänninen. Musel být totiž po havárii ošetřen týmovým lékařem Toyoty. Jak je to možné, když Hänninen u továrního týmu skončil v roce 2017? Jednoduše – seděl totiž ve čtvrtek vedle Jari-Matti Latvaly, kterému se podařilo narazit s Yarisem do břehu silnice a poškodit tak závodní speciál a tak trochu i svého spolujezdce (blíže nespecifikováno). Toyota musela díky tomu přerušit test, opravit auto a dnes by měli pokračovat.

Ott Tänak má již otestováno z úvodu týdne, v sobotu do kolotoče testování naskočí navrátilec Kris Meeke s novým spolujezdcem Sebem Marshallem, který k němu přišel od Haydena Paddona. Dvojice měla za úkol zapracovat na psaní rozpisu a sladění se. "Museli jsme to udělat než se dostaneme k samotnému testování. Nebyl jsem překvapen Krisovým rozpisem, sledoval jsem hodně jeho onboardů, abych se seznámil s jeho specialitami. Základní systém je podobný tomu, který jsme používali s Haydenem," řekl Marschall serveru Autosport.com.

Nové duo u Citroenu – Ogier a Lappi – testovali již minulý měsíc, v příštím týdnu se ale ukážou poprvé na asfaltovém povrchu. M-Sport aktuálně dokončil první test před Rally Monte Carlo, a to pouze s Teemu Suninenem za volantem. Thierry Neuville a Dani Sordo testovali minulý týden, Sebastien Loeb se do kokpitu Hyundaie podívá až po návratu z Dakaru – o víkendu před Rallye Monte Carlo. Bude to tedy za pět minut dvanáct, poněvadž úvodní soutěž seriálu by měl Loeb s Elenou i absolvovat.

Komentářů celkem: 1
14. 12. 2018 17:20
0 0
Co sem koukal na videa tak Sordo s Mikkelsenem meli vyvojovy test na asfaltu ale ne na Monte (Sordo to rika v tom rozhovoru na videu z testu) . Neuville jeste ani netestoval? Takze Hyundai jeste minimalne jeden test (s Loebem) na Monte asi bude mit.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!