Výzva pro Karla Trojana s Petrem Řihákem

Celkem 168 „ostrých„ kilometrů rozdělených do 3 etap důkladně prověřilo připravenost i posádky Karel Trojan – Petr Řihák.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Za necelý den startuje pod zámkem v Jelení zahradě již 34. Rallye Český Krumlov a v listině přihlášených samozřejmě nechybí ani posádka ČKD URBAN PNEU RALLY TEAMU, tentokráte s číslem 7. Zda bude šťastné, se pozná již v pátek, kdy jsou na programu dva průjezdy dvou rychlostních zkoušek.

„Na krumlovskou soutěž se s Petrem vždy velice těšíme. Technicky náročné rychlostní vložky na úzkých asfaltových cestách jsou pro nás každoročně velkou výzvou. Doufáme, že letošní vystoupení bude stejně úspěšné, ne-li ještě zdařilejší než při minulém ročníku, kdy jsme po problémech s turbodmychadlem obsadili konečné 3. místo ve třídě.“

Uspět zde v Krumlově však nebude vůbec lehké. Opět se tu sešla veliká konkurence, která také pomýšlí na příčky nejvyšší. Boj se soupeři a stopkami pravděpodobně však nebude tím jediným. Posádky se dle nejaktuálnější předpovědi budou muset poprat i s nepřízní počasí.

„Již ve středu, při tréninku RZ Kohout, jsme na vložce střídavě zažili suchý a mokrý povrch. Naděje však umírá poslední a tak doufáme, že to opět nebude pneumatiková loterie.“

Na soutěžní posádky čeká bezmála 200 ostrých kilometrů na staronových tratích, mezi kterými vyniká „krumlovská bomba„ RZ Malonty s 29 kilometry. Bude tedy potřeba i trochu toho závodnického štěstí, aby se v cíli mohlo oslavovat.

„Krumlov je dlouhá, ale zároveň velice kompaktní soutěž. Tréninky jsou ve středu a ve čtvrtek. Čtvrteční odpoledne je rezervováno přejímkám a slavnostnímu představení a v pátek odpoledne a v sobotu se závodí. Nestrávíme tak na rally celý týden. Kvůli dlouhým přejezdům se nám však zvolené místo pro servisní zónu v Českých Budějovicích nezdá příliš zdařilé.“

Nakonec by všem čtenářům, kteří se do Krumlova chystají, chtěl Petr doporučit pár zajímavých míst:

„RZ 2/4 Soběnov je hned několik míst, kam bych se jako divák přišel podívat.“

1.Samotný průjezd obcí Soběnov
2.Ostré odbočení na ruční brzdu ve Smrkově
3.Technický přejezd hlavní cesty v Malči
4.Šotolinový úsek začínající nedaleko za obcí Chlum a kousek před obcí Ločenice se nachází skok.
5.Známý průjezd hospodářským stavením před Sv.Jánem

RZ 10/12 Kohout

1.Pěkná pasáž v obci Děkanské Skaliny, kde závodní vozy uvidíte delší čas.
2.Cca. 1 kilometr po směru za stejnou obcí se nachází skok

„S Karlem doufáme, že Vás uvidíme v hojném počtu a věřte, že Vaše fandění nás vždy vybičuje k těm nejlepším výkonům. Děkujeme a těšíme se na Vás.

www.kareltrojan.com
www.rihak.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!