Sólo jezdec Tomáš Tomeček bude v Africe obhajovat stříbro

Podeváté v řadě se tým Promet/Czechoslovak Group Tomáše Tomečka účastní Africa Eco Race – The Race To Dakar.

Africa Eco Race – The Race To Dakar je dálkový závod navazující na ducha původní Rallye Dakar. Stejně jako při předchozím ročníku v kabině závodní Tatry vedle Tomečka nesedí žádný navigátor. Tomeček obhajuje druhé místo, kterého v ročníku 2018 sólo jízdou dosáhl. O žádných cílech na umístění ale tradičně hovořit nechce. „Mám jen jediné přání, dojet s radostí až do cíle v Dakaru.“

Tomeček do závodu vedle závodní a asistenční Tatry vypravil ještě dvě sběrné Tatry balai, které na trati pomáhají závodníkům v obtížích. Celý konvoj se při noční pražské zastávce po cestě na přejímky a start závodu dočkal bouřlivého uvítání fanoušků, kteří přišli Tomečkovi, jeho mechanikům a pilotům balai popřát hodně štěstí. „Moc jsem nevěděl, že se taková akce chystá, a bylo to milé. Děkuji, zahřálo to u srdíčka,“ vzkazuje příznivcům pilot stoprocentně mechanické Tatry 815 se vzduchem chlazeným dvanáctiválcovým motorem. Třicetihodinová jízda na administrativní a technické přejímky do francouzského Mentonu se neobešla bez drobných komplikací. „Po cestě jsme dostali defekt, tak jsem rád, že to bylo na dálnici a ne v Africe. Pneumatik je zatím dost,“ usmívá se Tomeček, dodává: „Máme po přejímkách, letos byly důkladnější než obvykle, ale vše bylo v pořádku. Těším se na jízdu, těším se do Afriky.“

Jedenáctý ročník Africa Eco Race odstartuje na Nový rok 2019. Pořadatelé dálkové rally z Monaka do Dakaru se drží tradice odkazu Thierryho Sabina, zakladatele závodů vedoucích přes území různých států rozmanitou krajinou pouští, kamení, vyschlých či náhle se rozvodnivších řečišť, kde alfou a omegou je navigace, síla, výdrž a sepětí závodníka se svým strojem. A také radost, opravdovost a vzájemnost, hlavní hesla Africa Eco Race 2019.

Tomáše Tomečka doplní na startu další Tatra 815 s českou posádkou Petr Čapka a Zdeněk Voda. Na motocyklu se závodu zúčastní Lukáš Kvapil.

Po pěti etapách v Maroku, volném dni v Dakhle na břehu Atlantiku, šesti etapách v Mauritánii a jedné v Senegalu dorazí závodníci 13. ledna 2019 až do cíle na břehu Růžového jezera poblíž města Dakar.

Promet/Czechoslovak Group tým Tomáše Tomečka podporuje řada partnerů. Mezi hlavní sponzory patří společnosti Promet Group a Czechoslovak Group, Tatra Trucks, Mann Hummel a další.

Mediálně tým zajišťuje redakce Motorsport revue. Více informací najdete na stránkách www.tomastomecek.cz, www.msrevue.cz a příslušných sociálních sítích.

Komentářů celkem: 1
31. 12. 2018 11:31
0 0
Držíme palce ať to znova vyjde, Tomáš je vážně borecsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!