1. 1. 2019 08:08 − 12777× − 8

eWRC-results.com v roce 2018

Další rok je za námi, tak se pojďme podívat, co jsme stihli na eWRC-results v roce 2018.

Řekl bych, že jsme se neflákali:) Spolu s týmem jsme plnili databázi nejen aktuálními výsledky, ale i těmi archivními. Takže několik suchých statistik na začátek – přibylo zhruba 10 tisíc soutěží a teď už jich jen pár chybí do 55 tisíc celkem. Počet jezdců se zvýšil asi o 27 tisíc na 187 tisíc. U spolujezdců dokonce o 42 tisíc na 267 tisíc. Za minulý rok jsme zadali skoro 400 tisíc posádek v soutěžích a během ledna se dostaneme na číslo 2 milióny. Do databáze přibylo i skoro 50 tisíc fotek. Největší nárůst pak je v počtu časů v jednotlivých RZ, kterých jsme zadali 1,7 miliónu a už jsme na čísle 4,5 miliónu. To proto, že jednou z našich priorit je mít co nejvíce výsledků naprosto kompletních, takže nejen konečné výsledky, ale i výsledky v jednotlivých RZ. A to u starších soutěží není zrovna jednoduché sehnat.

Pokračujeme také v monitorování historie konkrétních důležitých vozů rally, od kategorie WRC před R5 a S2000 jsme se dostali i ke kitům, vozům S1600, vozům skupiny A i B a pak i k těm ještě starším. A že to není jednoduchá práce dokumentuje i to, že takových vozů aktuálně sledujeme skoro 4 tisíce. K tomu slouží tato sekce.

Jenže ani to nám nestačilo, a tak jsme si řekli, že je škoda alespoň nějakým jednodušším systémem nesledovat jakékoliv auto. Začali jsme proto evidovat SPZ u všech aut a jejich startů a samozřejmě opět dohledáváme i zpětně. Aktuálně evidujeme 33 tisíc všech možných SPZ, z toho je 3 300 českých a československých. Mrkněte sem.

Celkem už se nám takto podařilo dohledat SPZ u dalších skoro 100 tisíc startů těchto "méně důležitých" rally aut. Už je umíme i propojovat, takže brzy budou i podrobnější informace a statistiky. Ale určitě ne tak podrobné jako u těch "důležitých", protože to prostě nejde stíhat:) K čemu je to všechno dobré? Třeba si představte, že kupujete auto a zajímá vás, co má za sebou. A můžete věřit majiteli? :) V tomto bych rád uvítal vaši pomoc, protože ačkoliv odhadem je za posledních 10 let identifikováno cca 95% aut, které u nás jely, některé stále chybí. A čím starší soutěže, tím hůře se to dohledává. Velkou pomocí jsou i nově přidané historické galerie, za které musím autorům moc poděkovat. Ale takové Hondy, které se u nás stále hojně půjčují a přitom se moc nefotí, to se špatně identifikuje.

Během roku jsme udělali i systém, pomocí kterého lze propojovat rodinné vztahy mezi jezdci a spolujezdci v databázi. Hned tak vidíte příbuzenské vztahy a můžete si je prokliknout. Tady jedna ukázka.

Nově jsme začali přidávat i ne úplně klasické soutěže. Jako příklad uvedu domácí starty v rámci Legend. Ale on je to celosvětový fenomén, jezdí se spousta soutěží, které se neměří časem. Ale jezdí v nich spousta jezdců a osobností a také spousta zajímavých vozů. Takže už evidujeme i tyto soutěže. Ve statistikách jsme to pak rozdělily na starty v klasických rally, show bez výsledků (třeba ty Legendy), show s výsledky (třeba Setkání mistrů v Sosnové, což není klasická rally) a také na starty předjezdce. Opět jedna ukázka.

Hlavně nás nebombardujte tím, že něco není úplně přesné. Je třeba si uvědomit, že s každou novou funkcí je potřeba vše změnit i zpětně, aby se to promítlo. Vše zabere čas a je to práce opravdu nekonečná.

Nejsou to zdaleka všechny novinky, ale ty podstatné asi ano.

A jaké budou priority pro rok 2019? Už jste si asi v posledních týdnech všimli, že u nás bylo několik soutěží online každý víkend, i když už sezóna končila. V tom bychom rádi pokračovali i v další sezóně, takových 10 soutěží online každý víkend v sezóně bude asi běžných. A samozřejmě budeme pokračovat v doplňování archívu.

Děkujeme všem za podporu a věřím, že naše databáze slouží celé rally komunitě. Vše nej do nového roku 2019!

Komentářů celkem: 8
1. 1. 2019 10:15
0 0
Díky všem. A klobouk dolů před vámi všemi!
Fox
1. 1. 2019 10:56
0 0
Taky se připojuji s díky a těší mě, že jsem mohl alespoň maličko pomoci s výsledky z 80. let.
Děláte neuvěřitelnou práci, nevím o jiném projektu, který by byl tak komplexní jako jsou vaše stránky.
Ještě jednou díky !!
haq
1. 1. 2019 12:21
0 0
Vynikající práce, radost sledovat smajlík
1. 1. 2019 13:05 Upraveno 13:16
0 0
Taky mi nezbývá než poděkovat a popřát ať se daří i dál, uvedená čísla jsou až neuvěřitelná.

Nevím odkdy to tu je (možná jsem si dlouho nevšiml), ale mě příjemně překvapil podrobnější přehled dosažených časů v RZ po rozkliknutí posádky u konkrétní rally. Teď je vidět i umístění v ramci jednotlivých tříd, nejen absolutní, což je paráda smajlík Ještě ztráta na kilometr v rámci třídy a bylo by to dokonalé smajlík
1. 1. 2019 16:07 Upraveno 16:08
0 0
Shacki ,za tvoji práci ti patří nekonečný dík (samozřejmě i ostatním). Je neuvěřitelné co jste dokázali v podstatě na koleně.smajlík Přeji mnoho dalších nalezených výsledků ,slovy klasika klidně "mezi dvacátou sedmou a dvacátou šestou vrstvou omítky" smajlík
1. 1. 2019 18:21
0 0
Shacki, díky moc za práci Tvou spol. Klobouk dolů a v roce 2019 pohodu a úspěchy.
2. 1. 2019 11:55
0 0
smajlík
2. 1. 2019 15:20
0 0
vždy, když si říkám, že je to ono, tak Shacki vymyslí další fíčuru, nemám slov a děkuju, děkuju, děkuju smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!