Jiří Šteg - eWRC.cz
6. 1. 2019 17:33 − 10206× − 6

Sébastiena Loeba čeká hektický měsíc

Zahájil jej první návštěvou v Alzenau

Měsíc ojedinělého experimentu, ve kterém se pokusí Loeb bojovat o vítězství ve dvou odlišných disciplínách, zahájil návštěvou v centrále svého nového zaměstnavatele. i20 Coupe WRC ještě neřídil, ale propagační oddělení Hyundai Motorsport mu položilo pár otázek:

HM: Co jste dělal od oznámení Vašeho angažmá u Hyundai Motorsport v roce 2019?

SL: Byl jsem dvakrát v Dubai, abych se připravil na Dakar, jednou s rally autem a jednou s buggy, abych si zvykl na jízdu v dunách. O Vánocích jsem také strávil nějaký čas s dcerou a rodinou. Teď se připravuji na nabitý měsíc, který začíná Dakarem.

Kdy budete poprvé řídit i20 Coupe WRC?

Před Monte máme šanci jen k velmi krátkému testu i20 Coupe WRC. Vracím se z Dakaru až 18. ledna a najíždění na Monte začíná 21. Doufám, že budeme na první podnik WRC přes krátký čas, který je k dispozici, připraveni co nejlépe.

Jak proběhla Vaše první návštěva továrny v Alzenau?

Návštěva v Alzenau byla velmi produktivní a určitě mě i Danielovi pomůže dostat se rychle do tempa, až budeme testovat auto. Během návštěvy jsem přizpůsoboval seřízení sedačky, což jsem už jednou dělal ve WTCC, ale nikdy jsem to nedělal pro rally. Udělali jsme nějaké úpravy, abych se při testu cítil v pohodě. To nám pomůže k maximálnímu využití krátkého času pro testování před Monte.

Už jste si zvykl na Vaše nové barvy Hyundai Motorsport?

Strávit tolik času u jedné značky, to bude chtít nějakou chvíli, abych si zvykl. Ale mé nové barvy se mi líbí a velmi se těším na výzvu, která mě čeká. Rýsuje se vzrušující sezóna.

Jaká máte od roku 2019 očekávání? Jsou vítězství možná?

Samozřejmě doufám, že budeme moci bojovat o vítězství, ale zároveň vím, že vrátit se zpátky do WRC s novým autem a novým týmem bude velká výzva. Loni jsem jel tři rally a jednu z nich vyhrál. Doufám, že si na i20 Coupe WRC rychle zvyknu a budu schopen ukázat patřičnou rychlost – a snad se dokonce zapojit do boje o první místo.

Komentářů celkem: 6
6. 1. 2019 18:53
0 0
To se těžko zvyká po tolika letech.....ale snad se bude dařit!smajlík
6. 1. 2019 20:09
0 0
a snad se dokonce zapojit do boje o první místo.
Nóó tak nevím jak si tyto slova přebere Neuvilsmajlík.Už loni si stěžoval a teď bude mít vedle sebe Seba1.A jsem zvědav na taktiku Hundaje,pokud se bude Loebovi dařit.I když je podepsaný na 2roky a 6podniků(zatím).A taky mě zajímá Seb2 byla by "bomba" kdyby se mu podařilo získat titul i s Citrošem.Titul se třema značkama snad nikdo nemá ale třeba mě někdo(Shacki?) opraví.
6. 1. 2019 20:17
0 0
Pokud Ufounovi Prvnímu sedne auto, vítězství v RMC pro něj není nemožné. Má ze všech aktivních jezdců nejvíce zkušeností s touto soutěží a je velký taktik. Po tomto vyhlášení má asi Pan Věčnědruhý další noční můru. Asi se nedá počítat, že Seb První bude hrát druhé housle a jemu tak přibyl další soupeř.
6. 1. 2019 20:21
1 0
3 a vic titulu maji: Kankkunen (Peugeot, Lancia, Toyota), Makinen (Mitsu), Loeb (Citroen), Ogier (VW, Ford).
6. 1. 2019 21:07
0 0
Kenny:ale já měl na mysli 3tituly na třech značkách.Takže dle tebe (zatím) jen Kankkunen.A na Seba2 si asi počkáme.A nebo se taky nedočkáme.
6. 1. 2019 21:42
0 0
Původně napsal hujer
Kenny:ale já měl na mysli 3tituly na třech značkách.Takže dle tebe (zatím) jen Kankkunen.A na Seba2 si asi počkáme.A nebo se taky nedočkáme.
Dokázal to jen Kankkunen. Značky už napsal Kenny.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!