Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 1. 2019 17:38 − 4716× − 0

Julian Wagner: Snová premiéra v R5

Fráze přišel, viděl, zvítězil naprosto jednoznačně popisuje cestu Juliana Wagnera letošní Jaenner Rallye.

Mladšího z bratrů Wagnerových jsme loni mohli vidět po část sezóny na našich tratích, jelikož po vzoru Simona měl v plánu odjet jeden rok ve velkém českém mistráku s Peugeotem 208 R2. Ač dokončil jen tři soutěže, v konečném účtování mu to stále stačilo na třetí místo ve tř. 6, mezi dvoukolkami celkově i mezi juniory. V závěru loňské sezóny pak bylo oznámeno, že mladý jezdec letos pojede s podporou rakouského zastoupení Škody tamní mistrák s Fabií R5 připravovanou týmem multišampiona Raimunda Baumschlagera a mladší z bratrů Wagnerových si nemohl přát lepší debut za volantem "erpětky". Po brzkém odstoupení jednoho z favoritů – Hermanna Neubauera si to na tratích v okolí Freistadtu rozdával o vítězství pouze s bratrem a nebýt problémů s převodovkou, první den zasněžené "Lednové rally" by končil s takřka dvouminutovým náskokem. Takhle však musel ve druhé etapě ještě bojovat, ale když Simona zradila technika, dojel si Julian pro jasné vítězství s náskokem osmi minut na Geralda Riglera na Fiestě R5.

Není proto pochyb o tom, že mladý pilot byl ze svého výsledku více než nadšený: "Kdyby mi někdo dva týdny zpět řekl, že tady vyhraju, tak bych mu nevěřil. I kdyby mi to někdo řekl po první etapě, tak bych mu stále nevěřil a popravdě řečeno tomu nemůžu uvěřit dosud. Chvíle po dojezdu poslední zkoušky, kdy jsme zpečetili vítězství, byly velmi emotivní," vrací se k závěru letošního, sněhem zasypaného, ročníku Jaenner Rallye Julian Wagner a pokračuje, "navigátorka plakala radostí, mentor Raimund Baumschlager také neměl k slzám daleko a stejně tak já. V průběhu rally jsme se museli popasovat s tolika novýma věcma, že si jsem jistý, že bude ještě pár dní trvat, než to všechno v hlavě zpracuju. S viditelnost za mlhy, sněžení a tmy to bylo brutální. Jet navíc druhý dne jako první auto na trati, to byla výzva. Nikdy jsem v podobné situaci nebyl a v závějích nebylo snadné se orientovat. Místy jsem hledal cestu jen podle tyčí okolo cesty. Po bratrově odstoupení nebylo vůbec snadné jet s vědomím sedmi minutového náskoku. Tlak byl pryč a naráz jsem začal dělat drobné chybičky. Ale i z toho jsem si odnesl hodně zkušeností," popisuje vítěz Jaenner Rallye 2019.

"Nakonec to ale bylo hodně zábavy a nejlepší dva dny mé soutěžní kariéry. Vyhráli jsme nejtěžší rakouskou soutěž, navíc v tak obtížných podmínkách! Na to můžeme být hrdí. Je škoda, že tak brzy musel odstoupit Hermann Neubauer a později i můj bratr. Porovnání nás tří v celé rally by bylo hodně zajímavé. I přes první vítězství v rakouském šampionátu nepřemýšlím nad bojem o titul. S Fabií R5 jsem najel 350 kilometrů a mám se toho hodně co učit. To je ostatně naše motto pro nadcházející měsíce," uzavírá Julian Wagner.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!