Vše nové pro tým OMV

Manfred Stohl absolvoval v sobotu velký test. Pro něj i pro jeho kolegu Henninga Solberga jsou řecké rychlostní zkoušky nové.

Manfred Stohl a Ilka Minor absolvovali v sobotu 120 bezproblémových kilometrů. V pondělí pak budou v testu pokračovat jejich týmový kolegové Henning Solberg a Cato Menkerud. Cílem testu je hlavně adaptace na nové okolí, protože po několika letech v okolí měst Delphi a Lamia se tato tradiční Dabei vrací zpět do Atén. Tratě tak budou pro všechny piloty úplně nové.

Rally Acropolis je vlastně domácí soutěží pro Manfreda Stohla, protože zde startoval již osmkrát. Ale letos je vše nové. Po obrovském úspěchu superspeciálky na Olympijském stadionu se celá soutěž stěhuje do Atén. Soutěž tak budou kompletně nová i pro Stohla: „Samozřejmě že tratě jsou velmi podobné těm z minulých let. Ale neznám ani jednu z nich. Trénink tak bude velmi důležitý. Musíš pracovat velmi koncentrovaně a nemůžeš se spolehnout na zápisky z loňska.“


Henning Solberg na Sardinii do cíle nedojel

Pro co nejlepší přípravu absolvoval tým v sobotu velký test, při kterém Manfred Stohl ujel 120 kilometrů. Stohl: „Test proběhl úplně bez problémů a byl velmi uspokojivý. Problémy s brzdami, které nás trápily na Sardinii, jsme již neměli, ale test jsme jeli s jiným Peugeotem 307 WRC. Můj závodní vůz byl kompetně rozebrán za účelem nalezení problému.“

Henning Solberg a Cato Menkerud jeli Řeckou rally poprvé teprve minulý rok. I tak je ale Solberg velmi optimistický: „Již v Argentině jsme ukázali, že s novými soutěžemi nemáme žádný problém. A šotolina nám sedí tak jako tak. Nyní musíme po smůle z Argentiny a Sardinie dosáhnout dobrého výsledku.“ Před dvěma týdny musel Henning Solberg ze třetího místa odstoupit. V rámci přípravy absolvuje v pondělí okolo 120 kilometrů testovacích kilometrů, v úterý pak začne norský pilot s tréninkem.

Absolutním vrcholem Rally Acropolis bude superspeciálka na Olympijském stadionu v Aténách. Minulý rok se v ochozech stadionu mačkalo 78 tisíc diváků. „Je to šílené. I v autě cítíš, jak tisíce fanoušků bouří. Je to zhodnocení našeho sportu a dodává nám to na adrenalinu,“ vzpomínal na loňský ročník Manfred Stohl.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!