Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 1. 2019 08:31 − 2682× − 0

Mattias Adielsson s C3 R5 od Saintélocu v ERC

Švédský pilot se vrací v letošním roce do ERC a s vozem třídy R5 bude chtít bojovat o co nejlepší výsledky.

Pro letošní sezónu zatím neproběhlo mnoho oznámení, kdo má co v ERC v plánu, avšak některé náznaky se objevují a taktéž se objevují první potvrzené informace. Jednou z takových je ta, že Mattias Adrielsson se po třech letech vrací do kontinentálního šampionátu, kde bude nově startovat se speciálem Citroen C3 R5 z dílen francouzského Saintéloc racing, který se v posledních letech staral mimo jiné o továrně nasazené Peugeoty 208 T16. Švédský jezdec naposledy v "Evropě" startoval s Peugeotem 208 R2 v roce 2015, kdy sbíral zkušenosti mezi juniory a sezónu zakončil na 8. příčce. O rok později pak s továrním Vauxhallem Adam R2 bral třetí místo mezi juniory v Británii a následující dva roky zasvětil sbírání zkušeností s vozy R5 a mimo jiné v roce 2017 startoval 3x na Slovensku s vozem od Romana Odložilíka.

Teď však Švéd oznámil, že se bude snažit uspět v rámci ERC1 Junior a současně bude ambasadorem své národní federace, kde bude mít za úkol pomáhat talentovaným švédským mladíkům. "Mistrovství Evropy je skvělým šampionátem pro jezdce bojující o sponzory a přicházející z nižších mistrovství. Díky spolupráci s Eurosportem a dobré konkurenci bylo ERC jasnou volbou pro mě a naše partnery. Tvoří jej jedinečné soutěže se skvělou atmosférou a vozy kategorie R5 jsou tou nejvyšší třídou, takže je na ně zaměřena pozornost. Když jsem v roce 2015 poprvé startoval mimo Švédsko, tak jsem si uvědomil, že je potřeba velká podpora, abychom mohli uspět, takže jsme na tom začali pracovat s tím, že sezóny na 2019 je našim cílem a teď můžeme říct, že je vše připraveno," říká švédský jezdec.

A jaké si pro letošní rok klade cíle? S vozem francouzské značky zatím startoval pouze na sklonku loňské sezóny na Rallye du Var, avšak jeho celkový výsledek byl ovlivněn použitím rally2 ve druhé etapě. "Je jasné, že chceme získat co nejvíc bodů půjde. Mimo Švédsko nemám s auty třídy R5 příliš zkušeností, ale jsem soutěživý typ a chci vítězit. Ale určitě nechceme jezdit úplně bez mozku, abychom sice zajížděli dobré časy ve zkouškách, ale pak skončili někde mimo cestu. Máme v plánu celý šampionát, takže musíme mít dobrou strategii. Navíc za náma stojí skvělý tým s řadou zkušeností," uzavírá Mattias Adielsson.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!