Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 1. 2019 13:00 − 5689× − 1

Hayden Paddon letos v rallycrossu

U Hyundai nenašli pro Haydena Paddona sedačku, takže Kiwi zůstal bez auta a letos se v MS nesveze. Proto hledá alternativní program.

Když v Alzenau podepsali Sébastiena Loeba jako dalšího jezdce, tak dostal černého Petra právě Hayden Paddon, který už vloni absolvoval jen částečný program v MS. Na letošek mu byl nabídnut jej jeden jediný start s i20 WRC, konkrétně Finská rally, avšak to Kiwimu přišlo poněkud málo a letos se tak v MS s korejskou značkou neukáže. Bude ji sice reprezentovat doma se svým týmem a speciálem i20 AP4, ale o Paddona nakonec nepřijdeme ani v Evropě, byť jej fanoušci budou muset hledat v jiném šampionátu. Bude se totiž účastnit nově vzniklého Global Rallycross Europe, kde pojede se siluetou Hyundai i30 postavenou na základě Pantera RX6 s rámci kategorie GRC Titans.

"V rally se pohybuju dlouho, takže rallycross pro mě není úplnou španělskou vesnicím ale budu si muset zvyknout na to, že okolo mě pojedou další auta. GRC Europe bude novou výzvou a už se těším, až se porovnám s ostatními jezdci a doufám, že budu konkurenceschopný," říká ke svému novému programu Hayden Paddon. A když se podíváme, koho se zatím Maxi J. Pucherovi, zakladateli šampionátu a vlastníku týmu MJP Racing, podařilo zatím pro GRC Europe zlanařit, konkurence bude zajímavá. Startovat zde totiž plánují Kevin a Timmy Hansenovi ze známého švédského klanu rallycrossařů, dalším na startu bude dvojnásobný vítěz z 24h Le Mans Alex Wurz nebo někdejší jezdec EKS Toomas Heikkinen.

Komentářů celkem: 1
abs
1. 2. 2019 16:18
0 0
tak má o zábavu postarané , keď ho rally stajne odpísali načisto
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!