---
10. 2. 2019 20:35 − 4058× − 1

Ralex-Sport v roce 2018

Stejně jako v předchozích dvou letech, i sezóna 2018 byla spojená s Opel Adam Cupem.

Na úvodním podniku Rallysprint série ve Slušovicích, potažmo prvním závodu XTG ADAM Cup se Ralex-Sport objevil pouze jako servisní tým pro Tomáše Neužila (Arnošta) a Jana Pilaře. S Tomášem Arnoštem jsme zůstali jako servisní tým po celou sezonu, Jan Pilař bohužel po havárii v Hustopečích v sezóně nepokračoval. Tomáš při své první sezoně skončil po velkém boji na skvělém 4. místě v rámci XTG ADAM Cupu.

Už v květnu jsme však nastoupili do českého Adam Cupu na 26. Rally Vyškov 2018. Na spolujezdeckou sedačku opět usedl Pepa Král a do cíle jsme dorazili jako čtvrtí, což nebylo po sedmiměsíční pauze úplně špatné.

O měsíc později na 14. Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2018 Pepu vystřídal Ondra Vichtora. Tento bláznivý závod, kde jsme odjeli pouze 2 RZ ze šesti a ještě stihli pomáhat hasit auto Janu Pilařovi, pro nás, na rozdíl od mnohých jiných, skončil velmi dobře a vezli jsme si cenné body za druhé místo.

V srpnu na těžké a mokré 48. Barum Czech Rally Zlín 2018 jsme toto umístění potvrdili. XTG ADAM Cup se jel jen v sobotu, my jsme ale pokračovali a spolu s Ondrou v neděli přejeli cílovou rampu jako dvacátí v rámci MMČR a čtrnáctí ve dvoukolkách. Při závodě vše klapalo, nezrušila se jediná rychlostní zkouška, prostě parádní svezení.

Na zářijové 10. Rally Jeseníky 2018 jsme s Ondrou zažili „nejhorší“ výsledek v rámci XTG ADAM Cupu a to páté místo. Od začátku to od nás nebylo bez problémů. Nefungoval nám interkom, celkově nám nevyšla volba gum a na poslední erzetě jsme udělali defekt levého zadního kola.

Na posledním českém závodu 39. SVK Rally Příbram 2018 jsme skončili třetí v XTG ADAM Cupu. S příbramskými tratěmi jsme měli jednoznačně nejvíce zkušeností z celého seriálu, ale taktéž vzpomínky na největší havárii z roku 2011. Do druhé etapy, která se již v rámci Cupu nejela, jsme nenastoupili. Za týden nás totiž čekalo finále sezóny.

A že to bylo dobré rozhodnutí, se ukázalo hned od první rychlostní zkoušky 55. ADAC 3-Städte-Rallye 2018. Na místo spolujezdce opět usedl Pepa Král. Vzhledem k tomu, že závod byl posledním kláním i ADAC Opel ADAM Cupu, na start se postavilo 18 Opel Adamů. Na konci závodu jsme jich 12 nechali za sebou, v rámci českého XTG ADAM Cupu dokonce všechny účastníky. Určitě nám nahrálo do karet, že David poslední tři sezony jezdil na neznámých tratích. Tady se to asi nejvíc projevilo. Závěrečným vítězstvím v rámci XTG ADAM Cupu 2018 jsme si pojistili celkové druhé místo s jedním vítězstvím a 10 vyhranými RZ.

V prosinci jste mohli Davida ještě jednou potkat v závodním vozidle, i když na netradiční straně. Na 24. TipCars Pražském Rallysprintu navigoval Tomáš Arnošta. Náznaky na to, co se bude dít v sezóně 2019? Další sezóna je pro nás ještě daleko. Již teď víme, že budeme pokračovat v úspěšné spolupráci s Tomášem Arnoštem a Janem Pilařem. Další zájemce o servis rádi uvítáme. Naše auto nabízíme k pronájmu s kompletním servisem. Zájemci o pronájem auta nebo servisování se mohou ozvat na david.stefan@seznam.cz. V případě, že bude auto volné, objeví se na závodních tratích i David.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nám fandili u tratí i u online výsledků.

Moc děkujeme všem našim sponzorům – stavební chemie Švehla, CompuNet, Nástrojárna Letov, Auto Čako, Vála – velkoobchod stavební chemie, BBA group.

Komentářů celkem: 1
11. 2. 2019 13:561
0 0
Od kluků jsem si půjčil auto na sprint a můžu všem jen doporučit. Auto parádní, servis také a i při pár poztrácených plastech rozumná domluva. Poměr cena/výkon nevím o lepší volbě. Jinak ať Vám to klucí troubí i v 2019!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!