14. 2. 2019 13:17 − 4318× − 2

Rally Vyškov se uskuteční na přelomu května a června

Hanácký rally klub v AČR letos připravuje stejně jako v letech předešlých tradiční Rally Vyškov, tentokrát již její 27. ročník.

Rally Vyškov 2019 se uskuteční na samém přelomu května a června, což pro pořadatele představuje další netradiční termín.

Vyškovská soutěž je sice koncipována jako dvoudenní soutěž, ale závodit se bude tradičně jen jeden den, přičemž v pátek 31. května proběhnou administrativní a technické přejímky a seznamovací jízdy posádek na tratích soutěže. Vlastní soutěž proběhne v sobotu 1. června.

„XXVII. Rally Vyškov“ je součástí šampionátu Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, Rallysprint série a Poháru 2+. Pořadatel organizuje také v rámci vyškovské rally Pohár pořadatele.

Rally Vyškov 2019 se bude skládat ze tří sekcí, ve kterých budou zařazeny čtyři rychlostní zkoušky, jež se pojedou dvakrát. Start a cíl soutěže bude na parkovišti u okružní křižovatky u Agrodomu ve Vyškově. Ředitelství bude po dohodě se starostou města Vyškov umístěno, jak je již také zvykem, v areálu městského úřadu Vyškov. Změn nedoznal ani servisní areál, který bude umístěn na betonové ploše v prostoru jižně od letiště Vyškov.

Udělit záštitu nad „XXVII. Rally Vyškov“ přislíbilo opět město Vyškov a senátor Ing. Ivo Bárek. Pořadatel již požádal o udělení záštity také hejtmana Jihomoravského kraje.

„Uděláme vše pro to, aby letošní ročník vyškovské rally navázal na úspěchy z minulých let. Loňská rally byla hodnocena pozitivně jak ze strany soutěžních posádek, tak ze strany činovníků FAS AČR. Nastolenou úroveň vyškovské rally chceme zachovat a dále zlepšovat,“ zní od předsedy Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislava Petráše a dále dodává: „Koncepce trati byla navržena tak, aby vyhovovala sportovním řádům, byla maximálně bezpečná jak pro soutěžící, tak i pro diváky a současně co nejméně omezovala veřejnou dopravu a co nejméně zatěžovala obyvatele dotčených lokalit.“

V současné době probíhají jednání se zainteresovanými obcemi, městysy, institucemi a majiteli pozemků o vedení trati rychlostních zkoušek, přejezdů soutěžních vozidel mezi jednotlivými rychlostními zkouškami a objízdných tras rychlostních zkoušek. Všechna tato jednání dosud probíhají k oboustranné spokojenosti všech zainteresovaných.

„Naším cílem je vedle uspořádání úspěšné a bezpečné soutěže, na kterou se rádi vrací posádky i diváci, také propagace města Vyškov, vyškovského regionu a všech našich sponzorů, partnerů a dalších podporovatelů,“ řekl ředitel Rally Vyškov Jaromír Palásek.

Veškeré informace o Rally Vyškov 2019 jsou dostupné a budou postupně aktualizovány na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

Komentářů celkem: 2
14. 2. 2019 13:581
0 0
Ve stejný víkend by mělo být Ecce Homo Šternberk. Soutěžní posádky to Vyškovu asi neubere, ale nemůžu se zbavit přesvědčení, že je špatně, když se jede jakákoliv jiná automobilová akce spadající pod FAS ve stejném termínu jako největší automobilové závody na našem území (ME v autokrosu, Ecce Homo, Barum Rally.....). Navíc, když je obojí kousek od sebe.
14. 2. 2019 16:232
0 0
Na ecce se závodí až v neděli a je to jiná disciplína takže to zas takový problém není.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!