Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 2. 2019 12:41 − 3082× − 2

Marijan Griebel se vrací do ERC

Dvojnásobný juniorský mistr Evropy Marijan Griebel se letos vrací do mistrovství Evropy.

Ač měl Marijan Griebel po zisku druhého juniorského titulu v sezóně 2017 v plánu pokračovat v ERC i další rok, došlo ke změně plánů, spojení s německým zastoupením Peugeotu a útokem na domácí titul. Ten, i přes nevýhodu poněkud zaostávajícího Peugeotu 208 T16, dokázal Gribel vybojovat a pro letošek tedy jezdcovy plány míří opět na mezinárodní scénu. A namísto francouzského vozu se rozhodl přezbrojit a usednout do nejnovějšího přírůstku kategorie R5 – tedy Volkswagenu Polo z dílen Baumschlager Rallye & Racing. Pro jezdce tak půjde o opětovné navázání spolupráce s týmem, se kterým si dojel pro titul JERC U28 v roce 2017.

Ke svým letošním plánům, civilním zaměstnáním policista, říká: "Po úspěšném roce v Německu se už těším na návrat na mezinárodní scénu. Spolu s partnery se nám podařilo vytvořit parádní program a mám z něj velkou radost. Mistrovství Evropy je skvělý šampionát, kde se schází velká konkurence a kde se jezdí náročné soutěže. Před dvěma roky jsem získal titul mezi juniory do 28 let a samozřejmě, že bych teď chtěl bojovat o titul. Vím, že to nebude snadné, ale máme skvělé podmínky a z této šance chceme vytěžit maximum," říká Marijan Griebel.

¨Za ERC k návratu dvojnásobného mistra říká Jean-Baptiste Ley: "Je skvělou zprávou, že se Marijan vrací do ERC a pokusí se získat třetí titul. Svůj talent v šampionátu prokázal již dříve a má na to, aby dokázal získat další titul, tentokrát v celkové klasifikaci. Určitě je pro něj dobré, že se může spolehnout na tým BRR, spolujezdce Stefana Kopczyka a na nový Volkswagen Polo R5. Bude tak druhým jezdcem, který s tímto autem potvrdil starty v ERC."

Komentářů celkem: 2
19. 2. 2019 18:521
0 0
Pro mě zatím největší favorit titulu. Nejenom proto, že je to výborný pilot a pojede se skvělým autem, ale taky proto, že už v únoru může říct: Spolu s partnery se nám podařilo vytvořit parádní program.
20. 2. 2019 06:522
0 0
Myslím, že by mu titul mistra Evropy slušel! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!