MOGUL Dakar Setkání nabídne Dakar v Čechách

Pátý ročník největšího setkání dakaristů a maratónských závodníků proběhne 24. března na Autodromu v Sosnové u České Lípy.

Před pár dny dorazila dakarská technika lodí zpět na evropský kontinent, a to je ten pravý čas, kdy závodní týmy potvrzují svou účast na MOGUL Dakar Setkání na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Letos proběhne už pátý ročník ve Střední Evropě největšího setkání závodníků z Dakaru, Africa ECO race a dalších maratónských soutěží. Na Autodromu Sosnová u České Lípy se během akce představí přední české a i zahraniční týmy s technikou, kterou není možné v akci vidět nikde jinde v takovém množství.

Diváci při MOGUL Dakar Setkání mohou pravidelně obdivovat brutální výkon dakarských kamionů, kterých se letos do Sosnové sjede znovu více, než v předchozích letech, a už teď můžeme potvrdit, že uvidíme mimo jiné špičkové týmy Tatra Buggyra Racing, Big Shock Racing a MKR Racing, které předvedou své kamiony na trati i v servisním zázemí. Intenzivní jednání probíhají i s dalšími českými i zahraničními týmy a jezdci, a moderní dakarskou techniku i letos doplní historické kamiony TATRA a LIAZ, které zdolávaly dakarskou poušť v osmdesátých a devadesátých letech.

Na MOGUL Dakar Setkání letos uvidíme i závodníky z Africa ECO Race a velmi úspěšného závodníka této série Tomáška Tomečka se svou Tatrou. I závodníků z Africa ECO Race by do Sosnové mělo dorazit více z různých kategorií. Offroadové závodní automobily, motocykly, závodní trucky a čtyřkolky se budou pro trati Autodromu Sosnová prohánět na asfaltové i offroadové části tratě, kde diváci budou moci sledovat techniku v náročném terénu i na atraktivních skocích.

Diváci si mohou v předstihu zajistit vstupenky na tribuny, ze kterých je vidět podstatná část tratě, anebo na místě zakoupit vstupenky na stání, které umožňují pohyb po umělých valech autodromu, odkud lze sledovat dění na trati z velké blízkosti, ale je třeba počítat s tím, že si na nohách mohou odnést nějaké to bláto z offroadové části tratě. Během celodenního programu MOGUL Dakar Setkání v Sosnové se představí nejen dakarská technika, ale na trati budou moci diváci sledovat i další offroadové závodníky s automobily, motocykly a čtyřkolkami, kde nebudou chybět ani juniorští závodníci, z nichž možná vyrostou další dakaristé.

Malé i velké návštěvníky určitě potěší přehlídka a závod RC modelů dakarských kamionů, které jsou dokonalou zmenšeninou dakarských obrů. Každoročně si v Sosnové získávají obdiv mnoha diváků. Pořadatelé MOGUL Dakar Setkání stále jednají i s několika významnými zahraničními týmy, a jakmile některý z nich potvrdí svou účast, budeme vás dále informovat. Sledujte www.autodrom.cz a facebook autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!