Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 3. 2019 21:10 − 5480× − 1

Lukyanuk bude obhajovat titul s C3 R5

Loňský mistr Evropy pro letošek změnil vůz a možná poněkud překvapivě sáhl po Citroenu C3 R5 z dílen francouzského Saintelocu.

V loňské sezóně se ruskému jezdci Alexey Lukyanukovi podařilo vybojovat kýžený titul mistra Evropy a okolo letošních plánu petrohradského jezdce bylo dlouho nejasno. Ač se netajil zájmem udělat krok výše a startovat v mistrovství světa, nakonec je zatím potvrzen "pouze" program v Evropě, kde se pokusí obhájit titul. Avšak nebude to s Fiestou R5 zlínského H-Racingu, nýbrž s Citroenm C3 R5 francouzského Saintéloc Racingu. Tento speciál si Rus již dříve vyzkoušel, mimo jiné však testoval i Fabii R5, přičemž dle vyjádření týmu Step Five Motorsport měl ruský jezdec startovat právě s jejich Fabií v ERC, ale plány byly v takřka v hodině dvanácté zrušeny. Nakonec tedy úřadující mistr Evropy usedne do francouzského vozu a spolu s Mattiasem Adilessonem bude jezdím z dvou krotitelů poněkud zlobivého Citroenu.

"S novým autem a v novém týmu to pro nás bude velká výzva. Bude to náročné, ale všichni chceme makat naplno, abychom vybojovali maximum možného. Je to pro nás trochu krok do neznáma, skoro jako kdybychom jeli v jiném šampionátu, ale pořád pro nás budou roli hrát znalost soutěží a to, že za náma bude stát dobrý tým," říká Alex Lukyanuk k letošním plánům a dodává, "čeho se nám povede letos dosáhnout hodně záleží na pocitu v autě a v týmu. Samozřejmě, že mi nechybí hlad po vítězstvích, ale taktéž se musím ohlížet na šampionát, sbírání bodů a větší vyrovnanost výkonů. Loni se nám povedla dobrá sezóna, ale pořád nás potkaly nějaké nečekané věci, takže musíme namíchat naši rychlost i spolehlivost. Nebude to snadné, ale porveme se s tím," uzavírá mistr Evropy pro rok 2018.

Za Saintéloc Racing zhodnotil angažmá ruského rychlíka Vincent Ducher, jenž je v týmu manažerem pro rally: "Jsme hrdí na to, že můžeme Lucase a Alexe Arnautova přivítat v týmu. Chceme opět bojovat o vítězství, takže jsme se před pár měsíci potkali a společně debatovali budoucnost, protože Lucas je jedním z nejlepších jezdců. Čeká nás teď hodně práce, ale s podporou Citroenu a Michelinu to bude velká a zajímavá výzva."

Komentářů celkem: 1
2. 3. 2019 12:56
0 0
Tak to je krasavec
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!