6. 3. 2019 07:57 − 8203× − 21

Citroen začal tlačit na hybridy v MS

Linda Jackson, šéfka Citroenu, v Ženevě pohrozila odchodem Citroenu z MS, pokud se nezavedou alespoň hybridy.

Vše začalo dotazem, zda zvažují po roce 2020 odchod, pokud nebudou zavedena elektrická auta. Proč 2020? No protože Ogier je podepsaný i na příští sezónu, takže tam se ještě asi nic měnit nebude. Ale potom? Připomeňme, že pravidla pro současná WRC by měla platit ještě i v sezóně 2021.

A jak na to tedy odpověděla? "Myslím, že odpověď na otázku je ano. Vše se mění a já nevidím jako výrobce důvod, proč pokračovat v něčem, co nemá dopad na společnost. Pokud mluvíme o letech 2021 – 2022, pracujeme tvrdě na tom, abychom splnili limity CO2 u našich civilních aut. A také na jejich elektrických verzích. Vím, že se o tom diskutuje, s čím by se mělo v MS jezdit. A pro mě je to velmi důležité. Těžko budu uvažovat nad něčím, co nebude mít dopad na širší veřejnost. Čím víc se v MS pojede s něčím, co se bude lišit od naší nabídky, tím více to bude postradatelné pro naši značku."


… je tomu již nějaký pátek, co Citroen představil hybridní C4 WRC

Jak už jsme řekl, současná pravidla pro vozy WRC jsou platná do konce roku 2021. Pokud tedy Citroen hrozí odchodem už po sezóně 2020, znamenalo by to, že minimálně na rok by z MS odešel. Nebo je to jen jistá forma nátlaku?

Komentářů celkem: 21
8. 3. 2019 21:05
1 0
Tak ja si budu hrat na dablova advokata. Co jako by kdo od automobilek cekal? Ze budou vyrabet a prodavat hybridy pripadne auta na elektriku a zvlast budou vyrabet auta na benzin jen pro nas? Budoucnost je elektricka a evropskym automobilkam tezce ujizdi vlak. Pokud ma nekdo pocit ze v Evrope se moc tlaci elektifikace tak se radsi ani nedivejte jak to rozjizdi Cina, tam jsou jeste nekolik let pred nami. Skutecnost je takova ze rally v soucasne podobe bude do budoucna sport fandu a lidi co maji na to udrzovat soucasna auta pri zivote. Automobilky zustanou pouze pokud to pro ne bude mit dal vyznam a ten to bude mit pouze pokud to bude marketingove zajimave. My vime ze WRC nema se seriovkou nic spolecneho, ale o nas tady nejde. Jde o to aby mohli dat prodejci brozurku s tim ze Citroen/Toyota/Hyundai hybrid vyhral mistrovstvi sveta a kdyz si koupite prave ten jejich hybrid budete mit kousek te vitezne technologie i vy. Z pohledu predstavenstev automobilek je motorsport pouze o marketingu, vyvoji a prestizi, na sportovni stranku veci kaslou. Ale jsou to predstavenstva kdo schvaluje ty miliony a miliony Eur na to aby my jsme se mohli koukat na to jak se ve WRC zavodi. Pamatuju si jak tady lidi rvali kdyz se zmensoval objem z 2.0 na 1.6 - ze to nepojede, ze se na to nebude dat divat a ja nevim co. Jak to dopadlo vime vsichni. A hybridy dopadnou uplne stejne, dostane to malou baterku na rekuperaci, mozna to bude jezdit po servisu na eletrinu (tam to totiz lidi uvidi a ''uslysi'') ale jinak to bude to same co dneska.
A brukky - ty jsi dusevni mrzak ktery zamrzl v 70. letech, proc by to jako nemohla ridit zena?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!