Tomaštík letos poprvé nespatřil cíl

Vystoupení obou posádek TOVR Motorsportu na letošní Rallye Český Krumlov bylo jen krátké.

Vystoupení obou posádek TOVR Motorsportu na letošní Rallye Český Krumlov bylo jen krátké. Obě týmová subaru musela v průběhu rallye odstoupit a v obou případech byly příčinou následky z vyjetí mimo trať.

První špatné zprávy přišly už před samotnou soutěží. Objednané mokré pneumatiky do dějiště rallye nedorazily, a jezdci tak byli nuceni absolvovat všechny ostré kilometry pouze na mediích. Igor Fecko navíc kvůli školním povinnostem nestíhal trénink, takže musel část rallye absolvovat na rozpis týmového kolegy.

V souladu s předpovědí počasí začala soutěž na vodě, což jezdce týmu nepotěšilo. „Na mediích byla jízda ve vodě opravdu divoká. Jeli jsme opatrně, možná v některých pasážích až moc. Přesto byly časy poměrně dobré. Plnili jsme svůj cíl a drželi jsme se v bodované patnáctce absolutního pořadí,“ vzpomíná na první kilometry Jaromír Tomaštík. Na druhý den naplánoval ofenzivu a chtěl se posunout pořadím vpřed. „Zkusili jsme do toho jít, bohužel naše snaha skončila už na první ranní vložce. Projížděli jsme dva retardéry v obci Bor a rozhodily se nám brzdy. Po stopadesátimetrové rovině, když jsem chtěl brzdit do pravého vinklu, jsem jenom prošlápnul pedál. Bohužel v místě nebyla únikovka a auto se bokem probořilo do zahrádky a opřelo se o dřevo, které tam bylo položené. Po složitém vyjetí jsme ještě kilometr pokračovali, když jsme zjistili, že nám podběh dře o gumu. Vzhledem k tomu, že jsme ztratili už kolem tří minut, rozhodli jsme se dále nepokračovat a odstoupit. Dojeli jsme do Rychnova nad Malší a odevzdali kartu. Naštěstí auto není skoro vůbec poškozené, jde jenom o plechy na dveřích,“ popsal detailně události vsetínský jezdec.

Účinkování Igora Fecka v soutěži bylo ještě kratší. Na pravou sedačku k němu mimořádně přisednul Karel Kubiš. První den měla posádka s ohledem na již zmíněnou absenci vhodných pneumatik za úkol především dokončit. Druhé etapy se však již nedočkala. V průběhu třetí rychlostní zkoušky ji po projetí příkopu potkal dvojitý defekt a tím její působení v Krumlově skončilo. „Igorova odstoupení je mi líto, obzvlášť když se doma po podrobnějším prozkoumání auta zjistilo, že k avizovanému poškození převodovky nedošlo a zvuky vycházející z převodové skříně byly jen důsledkem poškozených pneumatik,“ reflektoval odstoupení Jaromír Tomaštík.

Komentářů celkem: 1
Anonym IP:83.208.147.60
31. 5. 2006 09:38
0 0
škoda
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!