Dva vítězové Rally Dakar ozdobí MOGUL Dakar Setkání

Celkem osmkrát se postavily na stupně vítězů dakarské rally dvě legendy, které přijedou 24. března do Sosnové.

Popularita rally Dakar a dalších maratonských rally, jako je například Africa ECO Race, má v České republice jasného jmenovatele a tím jsou historické úspěchy legendárních kamionů LIAZ a TATRA. Právě s Tatrou závodil nejslavnější český dakarský závodník a dnes již legenda motorsportu Karel Loprais. Ten v těchto dnech oslavil sedmdesáté narozeniny a pořadatelům MOGUL Dakar Setkání na autodromu v Sosnové bude ctí veřejně této legendě popřát všechno nejlepší do dalších let. Karel Loprais na MOGUL Dakar Setkání dorazí osobně a k vidění bude jeho vítězná Tatra Puma, ale také další vozy Tatra 815 4x4 a Tatra 6x6 s nimiž Karel Loprais šířil věhlas kopřivnické automobilky.

Velkou ctí bude při této slavnostní příležitosti přivítat další dakarskou legendu, kterou je dvojnásobný absolutní vítěz Rally Dakar, Francouz Jean-Louis Schlesser, který slavnou Rally Paříž – Dakar vyhrál v letech 1999 a 2000. Následně zakotvil v pozici ředitele konkurenční Africa ECO Racea Eco Race. Dakarské vítězství má na svém kontě i Tomáš Tomeček, vítěz Rally Granada – Dakar 1995, coby navigátor Karla Lopraise a také trojnásobný vítěz Africa Eco Race (2011-12 a 2014). Mezi diváky a v servisním zázemí se bude pohybovat také další vítěz Rally Dakar, kterým je nestor dálkových soutěží a jeden z lopraisových navigátorů Josef Kalina. Ve výčtu legendárních dakarských závodníků, kteří budou k vidění při MOGUL Dakar Setkání, například i na autogramiádě, nesmí chybět ani Jiří Moskal, který si z Rally Dakar odvezl mimo jiné i druhé místo v kategorii kamionů.

V neděli 24. března 2019 od 9:00 při MOGUL Dakar Setkání diváci uvidí špičkové české i zahraniční týmy s technikou v akci na trati autodromu. Prohlédnout si dakarské speciály z blízka bude možné v servisním zázemí i na trati. Za všechny účastníky jmenujme například špičkové české týmy Big Shock Racing s kamionem LIAZ, Tatra Buggyra Racing, MKR Racing s kamiony Renault, Tomáše Ouředníčka s Hummerem, motocyklový tým MRG a další a další účastníky závodníky s kamiony, terénními vozy, motocykly a čtyřkolkami, kteří se účastní anebo účastnili offroadových a maratónských soutěží. Sledujte www.autodrom.cz a facebook autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!