Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
28. 3. 2019 19:20 − 1599× − 0

Pohár Pirelli v rally jede i v sezoně 2019

Stálicí mezi značkovými poháry dodavatelů pneumatik je Pohár Pirelli, který se letos pojede jak v MČR, tak v Rallysprint sérii.

Valašská Rally odstartuje o nadcházejícím víkendu sezonu automobilových soutěží rally a na tento okamžik se těší, jak početná skupina fanoušků motorsportu, tak automobiloví závodníci. Ti pro dosažení nejlepšího výsledku potřebují jistotu v kvalitním obutí svých sportovních vozů a mnozí z nich spoléhají na osvědčenou značku, která v automobilových soutěžích působí už několik desítek let, na značku Pirelli. Na pneumatikách Pirelli se závodí po celém světě na šotolině, na sněhu a samozřejmě také na asfaltu, který je převažujícím povrchem v soutěžích v České republice. Pneumatiky Pirelli už mnohokrát ukázaly svou sílu i na domácích soutěžích. Soutěžní jezdci s těmito pneumatikami jsou pravidelně vyhlašováni mezi těmi nejúspěšnějšími posádkami na stupních vítězů napříč všemi třídami v rally.

Pro soutěžní jezdce ve všech třídách a kategoriích je určený i Pohár Pirelli, kde mohou bodovat všichni úspěšní jezdci dané kategorie. V Autoklub mistrovství České republiky v rally se letos odjede celkem sedm soutěží, z nichž šest výsledků se započítá do hodnocení Poháru Pirelli. Obdobná situace je i v Rallysprint sérii, kde se také započítává z celkových pěti závodů o jeden méně, tedy čtyři výsledky. Úspěšné posádky, které se do Poháru Pirelli přihlásí, budou tedy na soutěžích sbírat body nejen ve svých kategoriích, ale i do hodnocení Poháru Pirelli a mohou získat atraktivní finanční prémie, které letos pořadatel navýšil na celkových 250 000,- Kč, které budou těm nejlepším na konci sezony rozděleny následujícím způsobem.

Pro úspěšné závodníky jsou připraveny šeky v následujících finančních částkách MČR/RSS:

  • 1. místo 55.000,- /53 000,- Kč
  • 2. místo 30.000,-/ 28 000,- Kč
  • 3. místo 20.000,-/ 18 000,- Kč
  • 4. místo 15.000,-/ 13 000,- Kč
  • 5. místo 10.000,-/ 8 000,- Kč

K účasti v Poháru Pirelli stačí jen vyplnit přihlášku a zakoupit si čtyři závodní pneumatiky Pirelli dle vlastního výběru. Důležitou podmínkou pro klasifikaci v Poháru Pirelli je, že posádka soutěž absolvuje výhradně na pneumatikách Pirelli. Pokud budou do Poháru Pirelli přihlášeny alespoň dvě posádky pilotované ženou, pořadatel cupu opět vyhlásí Dívčí pohár Pirelli. První body do Poháru Pirelli se rozdělí již o nadcházejícím víkendu na Valašské rally a první body do Rallysprint série si účastníci Poháru Pirelli připíší na svá bodová konta na Rallysprintu Kopná.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!