Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
12. 4. 2019 11:18 − 1165× − 0

Pohár Pirelli odstartoval na Valašce a teď míří na Kopnou

Na Valašsku odstartovalo MČR v rally a Valašsko nyní zažije i první soutěž Rallysprint série a Poháru Pirelli.

O nadcházejícím víkendu se roztočí kola obutá do pneumatik Pirelli na první soutěži Rallysprint Série, kterou je populární Rallysprint Kopná s centrem ve Slušovicích. Místo, které je rallysportem doslova prosycené už od osmdesátých let minulého století, zažije jednodenní soutěž v rally, která tady dlouho nebyla. V našlapané startovní listině jsou hned dva speciály, které by aktuálně mohly závodit v královské kategorii WRC v mistrovství světa v rally. To je pro fanoušky i ostatní soutěžící velká výzva a letošní Rallysprint Kopná bude stát za to. Pirelli bude u toho, protože na Kopné se odstartuje letošní Pohár Pirelli ve Sprintrally.

Jen dva týdny zpět odstartovala sezóna české rally na první soutěži Autoklub mistrovství České republiky v rally, která byla současně také první soutěží Poháru Pirelli v rally. Závodilo se na Valašské rally se špičkovou konkurencí v královské kategorii vozů R5. První soutěž sezony 2019 proběhla převážně na suchých rychlostních zkouškách, kde však nechybělo velké množství volných nečistot a zbytků zimního posypu. Jezdci s pneumatikami Pirelli slavili hned několik úspěchů a odváželi si cenné poháry za umístění na stupních vítězů. Špičkový výkon podala posádka Václav Pech – Petr Uhel startující s Fordem Fiesta R5, která obsadila druhé místo v absolutní klasifikaci a vyhrála v nepsané kategorii „soukromých jezdců“. Gratulujeme! Václav Pech si tedy z Valašské rally veze i plný počet bodů do Poháru Pirelli. Body za druhé místo do Poháru Pirelli v kategorii 2 vybojoval při premiéře s novým vozem Václav Kopáček startující s Barborou Rendlovou na voze Škoda Fabia R5. Na třetím místě v Poháru Pirelli dojeli s novým a velmi atraktivním VW Polo R5 Vojtěch Štajf s Veronikou Havelkovou, kteří skončili desátí absolutně.

Krásné souboje předváděli jezdci s dvoukolkami, kde aktuálně kraluje kategorie R2 ve třídě 6. Tato třída je podhoubím českého rallysportu a roste v ní několik špičkových závodníků, které časem jistě uvidíme se silnějšími automobily. Dvoukolky předváděly hodně dravou jízdu a pneumatiky Pirelli udržely na zemi až do cíle vítěznou posádku René Dohnal – Roman Švec s Peugeotem 208 R2. Vítězství na Valašské rally je pro ně skvělým startem do sezony a k tomu ještě plný počet do hodnocení Poháru Pirelli. Gratulujeme! Na druhém místě ve třídě 6 dojeli Michal Horák s Karlem Zapletalem s Opelem Adam R2 a třetí příčku vybojovali Jiří Pohlídal s Davidem Uhříčkem s Peugeotem 208 R2.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!