24. 4. 2019 07:35 − 1984× − 1

Českokrumlovská rallye klepe na dveře

Startuje příjem přihlášek.

Odpočet může začít. Do startu 47. Rallye Český Krumlov zbývá přesně měsíc. Elita tuzemského soutěžního sportu se představí na českém jihu ve dnech 17. a 18. května. Organizátoři tradičního podniku, zařazeného do mezinárodního seriálu FIA Central Rally Trophy, Autoklub Mistrovství ČR v automobilových rally a národního šampionátu historických vozidel, proto v minulých dnech uveřejnili základní dokument – zvláštní ustanovení.

Zájemci o účast v letošním ročníku českokrumlovské rallye se můžou hlásit prostřednictvím elektronického formuláře. Vyplnění povinných údajů zabere pár minut, po odeslání se posádka okamžitě objeví v seznamu mezi ostatními přihlášenými dvojicemi. Uzávěrku pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu stanovili na neděli 5. května ve 20 hodin.

Kromě moderních a historických speciálů se rallye můžou zúčastnit závodní vozidla otestovaná do tříd 14 až 18, startovat rovněž mohou soutěžní automobily s národní homologací jiných ASN nebo vozy homologované v jakékoliv zemi Evropské unie. Součástí programu bude třináctý ročník Rallye Legendy Show, přihláška do exhibiční jízdy se na webu soutěže objeví v nejbližších dnech.

Náročná trať s novinkami

Na posádky je připraveno již obvyklých 15 rychlostních zkoušek o délce přes 160 kilometrů, tedy téměř 30 procent z celkové kilometráže rallye. Pojede se na tradičně velmi náročných úsecích, byť některé měřené testy se letos dočkaly úprav, zejména s ohledem na diváky.

Nejvýraznější proměnou prošla populární erzeta Ján, která nabídne v Blansku u Kaplice, poblíž tamního motokrosového areálu, zcela nové a zároveň velmi atraktivní divácké místo se startem a ostrou „kosou“ přes hranu. Po dvouleté pauze se trasa vrací na účelové komunikace v areálu bývalého svatojanského statku, těsně za známým esíčkem u „sklaďáků“ na horizontu ale bude letmý cíl. Fanoušci tedy protentokrát přijdou o sjezd s prudkým pravým odbočením na hlavní silnici, po které vede kvůli několikaměsíční rekonstrukci mostu u Římova objížďka, a organizátoři ji tak v termínu Rallye Český Krumlov nemůžou uzavřít pro veřejný provoz.

Nové zážitky nabídne také sobotní RZ Kohout, která odstartuje v Bídě a hned po několika stech metrech bude následovat pravá vracečka na ruční brzdu, známá z minulých ročníků v opačném směru. Supertipem na trase této vložky je další bašta rallyesportu na jihu Čech. Erzeta bude namotána přes celý Soběnov, a tak na návsi diváci uvidí soutěžní vozy hned několikrát. Stejně jako

Kohout se pojede v protisměru RZ Rožmitál, chybět nebude umělý kruhový objezd po startu RZ Citajl v Bukovsku nebo legendární místo v Malontech.

47. Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 17. května v 16 hodin na českobudějovickém výstavišti populární superspeciálkou. V areálu uprostřed krajského města pak budou posádky závodit ještě dvakrát. Stejně jako před rokem se tam pojede páteční večerní průjezd (19:58), při kterém si kromě motoristických fanoušků přijdou na své i příznivci hokeje. Na LED obrazovce od ÚAMK budou mít možnost u pavilonu Z sledovat živě zápas světového šampionátu mezi reprezentacemi České republiky a Itálie. Rychlá kola se v Birell Rallye Aréně, kam je kromě přejímek a trati shakedownu situována rovněž servisní zóna, roztočí ještě hodinu po sobotním poledni. Slavnostní start, cíl a vyhlášení vítězů bude jako každý rok hostit parkoviště v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem.

Pro více informací sledujte průběžně oficiální web soutěže rallyekrumlov.cz, facebookový profil anebo nově také účet na Instagramu.

Komentářů celkem: 1
24. 4. 2019 12:38
0 0
Pro mě s Pacejovem nejkrásnější soutěž. Atmosferou se ji (pro me) vyrovná jen Barumka. Při vší úctě ke Kopne nebo k Hustopecim. A to říkám jako příbramský rodak.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!