26. 4. 2019 14:07 − 5157× − 1

V Hořovicích startuje ČMPR 2019

Rallye Hořovice zahájí nový ročník Českomoravského poháru rally.

Soutěž se uskuteční v pátek a sobotu 26. – 27. dubna 2019 a konat se bude již podevatenácté. Na jejím startu bude chybět obhájce loňského vítězství Janusz Lelek, který již na konci předchozí sezóny, v níž podruhé v řadě ovládl hodnocení celého ČMPR, ohlásil pouze spíše sporadické starty v roce 2019.

Na uvolněný trůn se jistě bude tlačit smečka zájemců. Jmenujme alespoň Milana Gregora (Mitsubishi Lance Evo VI), Pavla Omelku (Ford Escort RS Cosworth), Ondřeje Plechatého (Mazda 323 GT-R) a Radka Škváru (Lancia Delta HF Integrale). Se startovním číslem 1 vyrazí do závodu německá posádka Lars Rieseler, Robert Göpfert se Subaru Impreza WRX STi. Do závodu se přihlásilo 80 posádek, což je o šest více než v minulém ročníku. Jak je v ČMPR dobrým zvykem, atraktivní závodění lze očekávat napříč všemi vypsanými třídami, zdaleka nejen na čele absolutního pořadí.

Rally tvoří tři měřené úseky, které se pojedou dohromady jedenáctkrát. Start první rychlostní zkoušky Drozdov – Žebrák je naplánován na 15:35 v pátek 26. dubna, a tento úsek se pojede třikrát za sebou. V sobotu 27. dubna se bude závodit na tratích Zaječov – Olešná a Kařízek – Újezd, obě erzety se pojedou čtyřikrát. První posádka by se měla do cíle závodu dostat po 13. hodině. Rally bude mít dohromady 55 měřených kilometrů, o 25 méně než loni.

Českomoravský pohár rally 2019 se skládá z pěti závodů. Po Rallye Hořovice budou následovat Radouňská rally, Rallye Železné hory a dva nové podniky, Podorlická rally a Rallye Kroměříž. Ve hře je rovněž možnost uspořádání jednoho kandidátského závodu.

Komentářů celkem: 1
26. 4. 2019 14:071
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!