Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 5. 2019 12:50 − 2412× − 0

Mäkinen: Musíme vyladit drobnosti

Obhájci titulu mezi značkami – Toyota Gazoo Racing si jsou vědomi, že musí zapracovat na drobnostech, které tým stojí čas a body.

Když loni vyhrál Ott Tänak ve Finsku a následně přidal další dva triumfy, stal se rázem jedním z favoritů na titul. Úplný závěr sezóny mu ale nevyšel, ale Toyota brala alespoň titul mezi značkami, ke kterému pomohly i bod Jari-Matti Latvaly za vítězství v Austrálii. Letos dokázala japonská značka vyhrát jen ve Švédku zásluhou Tänaka, Estonec přidal ještě další dvě podia, ale na Korsice byl kvůli defektu až šestý a naposledy v Argentině jej technika vyřadila z druhého místa a jezdec musel využít pravidla rally2. Problémy potkaly i Krise Meeka, jenž část soutěže absolvoval bez třetího rychlostního stupně. Jak se nechává slyšet šéf Toyota Gazoo Racing, jsou to právě tyto problémy, které jezdce stojí důležitý čas a jedná se o něco, na čem nyní Toyota musí zapracovat.

"Musíme se vrátit zpět na čelo. Potřebujeme zase začít vyhrávat. Pořád jsou nějaké drobnosti, na kterých je třeba pracovat a to je frustrující. U Otta to teď naposledy byl volný kontakt na alternátoru. Tyhle věci musí být v pořádku. Začali jsme na tom hned pracovat, podrobně jsme studovali, jak pracujeme s kabeláží v autě. Jinak to v Argentině vypadalo dobře pro všechny naše jezdce: Kris v pátek dopoledne bojovat o vedení a Jari-Matti byl také spokojený. Pak jsme ale lehce propadli. Musíme opět začít vyhrávat," říká Tommi Mäkinen.

Hlavní technik týmu Tom Fowler přiznává, že Argentinská rally tým pořádně prověřila. "Jde o jednu z nejnáročnějších soutěží kalendáře. Můžete tu potkat trochu od všeho – cesty jsou tu rychlé, ale současně na nich máte velké kamery, brody byly hlubší než dřív, prostě to byla rasovina," uzavírá Fowler. Před novinkou v kalendáři – Rally Chile drží Toyota druhé místo ve značkách o 37 bodů za vedoucím Hyundai a o pouhé tři body před Citroenem. Mezi jezdci je pak nejlépe umístěný Ott Tänak, jemuž však nyní schází 18 bodů na druhé Seba Ogiera a ještě o deset víc na Thierr Neuvilla.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!