Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 5. 2019 08:06 − 5292× − 2

Kajetanowicz odvolal start v Chile kvůli autu

Polský jezdec musel v Argentině odstoupil kvůli technice a rozhodl se předčasně ukončit americké dobrodružství.

Trojnásobný mistr Evropy Kajetan Kajetanowicz měl původně v plánu start v Argentině a následně i v Chile, ale jak uvádí na svých stránkách, start na nejnovějším podniku WRC nakonec odvolává a celý tým se vrací zpět do Polska. Jde o výústění problémů s Polem R5, které jezdce potkaly na obou dosud odjetých soutěžích a proto se nyní rozhodl, že pokračovat bude v šampionátu později. Již na Korsice Kajta trápily problémy s řízením (zatím trošku bolístka německých vozů) a v Argentině problémy gradovaly selháním zadního zavěšení, které zklamalo na jedné rovince RZ4 a kvůli poškození vozu už posádka nemohla pokračovat.

"Překonali jsme mnoho obtíží a stálo nás to hodně práce, abychom mohli startovat na soutěži tak daleko. Při našem prvním startu jsme tu vedli, ale posléze nám selhalo zavěšení a tím způsobené škody nebylo možné opravit. Spolu s týmem, který se nám stará o auto doufáme, že do našeho dalšího startu bude problém vyřešený," říkal ke svému konci v Argentině Kajetan Kajetanowicz. To ještě nevěděl, že nakonec odvolá start v Chile.

Odvolání dalšího startu přišlo poslední dubnový den a jak na webu jezdec zdůrazňuje, je to kvůli problémům s autem samotným, nikoliv například kvůli tomu, jak se mu o auto tým jej servisující stará. "Bohužel jsem musel udělat obtížné rozhodnutí a vzít zpět naši přihlášku do Chilské rally. Tým se vrací zpět do Polska. Rozhodl jsem se, že se místo toho zúčastníme některé následující rally, až výrobce auta přinese bezpečné a trvalé řešení problémů. Náš program v MS nezkracujeme a pojedeme místo Chile někde jinde," dodává ke své změně plánů Kajetan Kajetanowicz.

Komentářů celkem: 2
2. 5. 2019 11:381
0 0
To vypadá na sabotáž ze Škodovky smajlíksmajlík
2. 5. 2019 16:152
0 0
Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!