Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 5. 2019 21:13 − 5005× − 6

Posádky si pochvalují chilskou trať

Letošní novinkou v kalendáři šampionátu je soutěž v Chile, která nabídla charakterově zajímavé a mezi etapami odlišné vložky.

Pátým podnikem pokračuje o tomto víkendu světový šampionát a poprvé v historii se posádky vydaly do Chile, kde se jede premiérový ročník tamní soutěže MS. Před začátkem soutěžního týdne se hodně debatovalo, jak bude podnik vypadat a jaké nabídne tratě a jak se ukázalo po seznamovacích jízdách, účastníci si rychlostní zkoušky pochvalují. Jednotliví jezdci se nechali slyšet, že plusem soutěže je variabilita v charakteru vložek mezi jednotlivými etapami a mnozí, včetně fanoušků dl fotek, podnik přirovnávali ke stylu welšských či finských testů.

"Dostali jsme tady zajímavé zkoušky, které se etapu od etapy liší. Pátek je nejnáročnější, nabízí docela klikatící se vložky, ale pořád se na nich dá jet celkem rychle. Sobota a neděli jsou pak o cosi rychlejší. Docela mě zajímavá, nakolik se zkoušky vyjezdí, ale pokud podmínky budou podobné jako při seznamovačkách, tak si nemyslím, že by to bylo špatné," říká serveru autosport.com k chilským tratím vedoucí muž MS Thierry Neuville. Jak již pilot Hyundai naznačil, seznamovací jízdy byly ovlivněny silnými dešti předcházejícími soutěži samotné a i na shakedownu bylo stále mokro a mlhavo. Podmínky se však mají průběžně lepšit.

Dalším, kdo tratě zhodnotil byl zástupce Toyoty Kris Meeke: "Obecně jsou zkoušky podobné suché verzi Welšské rally. Povrch je stejný, jede se v borovém lese po cestách určených ke svážení dřeva. Sobota má kamenitý podklad, takže by se tam při dalším dešti neměla tolik držet voda. Neděla pak stylem cest spíše připomíná Finsko, jsou to rychlejší vložky, ale pořád jen auto a půl široké a lemované ploty na každé straně. Z jezdeckého pohledu je to pěkná soutěž. Seznamovačky proběhly dobře, ale na pátečních testech nás potkalo docela dost mlhy, takže psaní not bylo nelehké," uzavírá Kris Meeke.

Komentářů celkem: 6
11. 5. 2019 11:52
0 0
Souhlasím, z onboardů je to taky skvost, opravdu pěkné rychlostky a za mě určitě lepší zpestření než třeba Turecko. Jinak cením Meeka za tu moravštinu, "neděla" bude zajimavá, pokud charakterem připomíná Finsko. smajlík
11. 5. 2019 18:22
0 0
Tož víš jak, dvakrát jel ve Zlíně, tož nějaké ty výrazy pochytil smajlík
11. 5. 2019 19:03
0 0
jedného slovo z moravštiny si všimnete, ale že ináč hutori počesky, to vám uniká co? smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
12. 5. 2019 00:47
0 0
Keňáku, to ses uklikl? Wohnout dobrý a reklama to snad nebyla...tu jsem zavřel...
12. 5. 2019 10:12
0 0
nn, reklamy se mi zobrazujou jen na ewrc a cz mapach. Slo mi o ty klopeny zatacky, co jsem videl z onboardu smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!