11. 5. 2019 20:14 − 3860× − 0

1. Podorlická rally se představuje

Nový závod v kalendáři Českomoravského poháru rallye se uskuteční pod názvem 1. Podorlická rally.

Konat se bude v sobotu 18. května 2019 v okolí města Opočno v Královéhradeckém kraji.

V časovém harmonogramu najdeme 12 rychlostních zkoušek složených ze třech různých úseků, které se pojedou dvakrát v jednom směru a dvakrát naopak. Povrch rychlostních zkoušek tvoří z 98% asfalt, zbylá dvě procenta pokrývá šotolina. Délka měřených testů je od 4,6 do 5,6 kilometrů a posádky na nich najedou dohromady 61,2 kilometrů. K nim je třeba připočítat ještě sto kilometrů přejezdů.

Servisní zóna bude umístěna v Houdkovicích. V areálu tamní lakovny najdete také ředitelství závodu a prostor pro technické přejímky. Na Podorlickou rally je již přihlášeno téměř 70 posádek včetně většiny těch, které závodily na Rallye Hořovice, úvodním podniku ČMPR 2019. „Uzávěrka přihlášek je v neděli 12. května, zbývá už jen několik dní,“ upozorňuje dosud váhající posádky Jiří Chalupný z organizačního výboru Podorlické rally, a obrací se také směrem k divákům: „Rádi bychom pozvali fanoušky, aby se přišli podívat v pátek 17. května na slavnostní start. Uskuteční se na Kupkově náměstí v Opočně v 16 hodin, závodní auta tam budou vystavena už o hodinu dřív.“

Start první rychlostní zkoušky je naplánován na sobotu 18. května v 8:09 ráno. Vítěze 1. Podorlické rally budeme znát okolo 17. hodiny, ceremoniál vyhlášení výsledků se bude konat o dvě hodiny později v prostoru servisní zóny.

Fotografie, textové a video reportáže z ČMPR 2019 najdete na stránkách Motorsport revue, připojte se také k facebookové skupině ČMPR OFFICIAL.

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!