Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 5. 2019 12:31 − 4764× − 4

T. Neuville: Chile je třeba hodit za hlavu

Thierry Neuville v Chilské rally nedokončil, protože svou i20 WRC poslal do kotrmelců a z Jižní Ameriky odjel bez bodu.

Do Chilské rally startoval Thierry Neuville jako lídr klasifikace jezdců, se dvěma výhrama na kontě a s tím, že letos zatím nezajel v MS hůř než čtvrté místo. Podobně to z hlediska průběžného umístění vypadalo i v Chile, avšak v RZ8 byl Belgičan delší v jedné zatáčce a následkem byla velká havárie s pořádkou kolostřešní kombinací. Hyundai skončil po nehodě nepojízdný, posádka se musela na kontrolu do nemocnice a Neuville s Gilsoulem tak z Jižní Ameriky odjeli bez bodu a co hůř, přišli o vedení v MS. O 12 bodů se totiž do čela dostal Sébastien Ogier a o dva body Belgičana přeskočil také chilský vítěz Ott Tänak.

Ale jak Thierry Neuville říká, co se stalo, stalo, nyní je potřeba se z havárie oklepat a pokračovat. "Je důležité pochopit, co k nehodě vedlo. A tady chápu, že jsem byl v inkriminovaném místě rozhodně rychlejší a nyní to můžu hodit za hlavu. V autě jsme se cítili velmi bezpečně a takové nehody se nestávají zase tak často," říká belgický jezdec a dodává, "při psaní zkoušky jsem byl možná na daném místě moc optimistický. Jelo se do mírné pravé a pak naplno přes horizont. Byl jsem trošku širší, trefil okraj cesty a pak se už kouleli. To, že něco trefíme jsem cítil hned a jelikož tam byl hluboký příkop, tak nemáte moc možností, jak to zachránit."

Vzhledem k tomu, že šampionát pokračuje v Portugalsku, spřádá už Belgičan plány na sedmý podnik MS, který se jede na konci měsíce a kde Thierry Neuville obhajuje vítězství. "Rychlost nám chybět nebude. V posledních soutěžích jsme mohli vidět, že se neustále zlepšujeme a auto je stále rychlejší a silnější. Proto v Portugalsku rychlost nebude problém. Už teď se těším na start. Nebudeme na něm ale v takové situaci, jak bychom si představovali. Ale na nadcházející soutěže se těšíme. Pokud nepovedeme v šampionátu, tak aspoň nebudeme muset čistit cestu a zvýšíme si šance na dobré výsledky a návrat do čela klasifikace. Pokud bych si mohl vybrat dvě soutěže, kde nebýt prvním autem na trati, tak by to určitě byla Sardinie a v závislosti na počasí by tou druhou bylo právě Portugalsko," uzavírá Thierry Neuville.

Komentářů celkem: 4
15. 5. 2019 16:121 Upraveno 16:16
0 0
Díky Loebovi se okruh adeptů na vítězství v soutěži rozšířil, což zvýšilo tlak na Neuvilla. Snad se už Thiery po havárii otřepal a v další soutěži pojede bez nějakých stresů.
15. 5. 2019 19:112
0 0
Neřekl bych, Loeb určitě nebude ten kdo vyvíjí tlak na Thieriho. V současné formě je stále o chlup pomalejší a i kdyby se mu přiblížil, tak rozhodne týmová režie. Hyundai si to po těch letech bez titulu bude hlídat bez ohledu na to jaký je Loeb multišampion. A myslím, že i on je s tím smířen.
15. 5. 2019 19:243
0 0
těch stresů bude dost a dost, tomu házení za hlavu prostě nevěřím, to není jeho styl, on zahazuje jiný věci, třeba auta a šance, stejně jako jeho finskej, ruskej a polskej (nedávno) kolega, ale i jeden z jeho krajanů...
15. 5. 2019 19:274
0 0
Původně napsal BIGMIKE
Neřekl bych, Loeb určitě nebude ten kdo vyvíjí tlak na Thieriho. V současné formě je stále o chlup pomalejší a i kdyby se mu přiblížil, tak rozhodne týmová režie. Hyundai si to po těch letech bez titulu bude hlídat bez ohledu na to jaký je Loeb multišampion. A myslím, že i on je s tím smířen.
Přesně.P Loeb jede pro radost !ale v případě neůspěchu jiných třeba Neuvila je schopen zajet dobrý výsledek pro tým a taky trochu nechápu že p.Loeb ztratil na Ogiera !jen 7! vteřin na celkové délce.I když byl pár let mimo a to se měnily předpisy a vlastně sedal do vozu který neznal.Za mě opravdu pan Ufounsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!