Po dlouhé době Krumlov na suchu…

….ale pěkně popořádku.

Do našeho osvědčeného penzionu, v těsné blízkosti českobudějovického výstaviště vyrážíme již ve středu večer, abychom ve čtvrtek v sedm ráno vyzvedli itinerář a provedli administrativní přejímku v gymnáziu v Českém Krumlově, kde je jako tradičně umístěno i ředitelství rally a vydáváme se vstříc seznamovacím jízdám. Nejprve píšeme RZ Rožmitál a Ján, poté jedeme zkontrolovat Citajl. Po rychlém obědě se vracíme na Ján, který ještě dvakrát zkontrolujeme a jedeme na Malonty, které také kontrolujeme a přesunujeme se na Rožmberk. Po zkontrolování se ještě vracíme na Rožmitál a v odpoledních hodinách pak na Kohout, který píšeme a dvakrát tuto technickou rychlostku kontrolujeme. Potom už spěcháme do Českých Budějovic, kde kontrolujeme rychlostní zkoušku na výstavišti. Po docela náročném dni, kdy jsme najeli cca 500km, jdeme s Filipem Klímou a jeho paní:-) na večeři, kde mimo jiné sledujeme hokej našeho národního týmu s výběrem Lotyšska. Po hokeji jdeme spát, protože páteční den bude velmi dlouhý.

Po dobré snídani se přesouváme na výstaviště, kde na nás čekají naši kluci s bavorákem a my rychle lepíme startovní čísla na dveře s povinnou reklamou a vydáváme se na technickou přejímku, která se koná v pavilonu Z. Po rychlém absolovování přejímky jsme vyhledali naše místo v servisní zóně. To už se ale blíží jedenáctá hodina a my se jdeme na chvíli kouknout na shakedown, který se také koná na výstavišti. Potom jdeme na oběd a po krátkém odpočinku se už převlékáme do závodních kombinéz a chystáme se na start první rychlostní zkoušky. Vypadá to, že bude i podle předpovědi hezké počasí a tak máme bavoráka obutého na suchých hankookách střední směsi. Tuto rychlostku zdoláváme ve čtvrtém čase, zastavujeme se ještě na patnáct minut v servisu, kde už nasazujeme světelnou rampu a jedeme na slavnostní start, který je jako tradičně v českokrumlovské Jelení zahradě. Odtud již vyrážíme na klasické, velmi těžké rychlostní zkoušky. Až na drobné zaváhání na začátku třetí rychlostní zkoušky zdoláváme první sekci bez problémů a usazujeme se na čtvrtém místě. Vracíme se opět na výstaviště a jedeme opět do servisu se sedmi vteřinovým náskokem na Petra Michálka. Už tento rozdíl dává vědět, že s klukama ve žlutém swiftu bude boj až na cílovou rampu. Vydáváme se na druhou sekci. To už je úplná tma. Jedeme rychle a v pohodě, ale na kluky to nestačí a tak nás přeskakují, mají na nás patnáctivteřinový náskok. My se ale i tak držíme na čtvrtém místě, po odstoupení Petra Hustého. Odevzdáváme auto do ÚP a po jedné hodině noční jdeme do postele.

Ráno nás vítá oblačné, ale celkem teplé počasí a my se těšíme na bitvu s Petrem a Romanem. Po ranním servisu jedeme na Kohout, zde měříme čtvrtý čas a těšíme se na Malonty. Zde se však dovídáme, že rychlostka je zrušena a my tak jedeme na Rožmberk, kde zajíždíme až pátý čas a vidina třetího místa se tak pomalu rozplývá. Do třetice projíždíme výstaviště v solidním třetím čase. Po třicetiminutové zastávce v servisu, kde přezouváme přední gumy za tvrdou směs vyrážíme vstříc čtvté sekci a říkáme si se Standou, že se ještě pokusíme zaútočit na třetí místo. Na Kohoutu zajíždíme třetí čas, ale jenom necelých šest vteřin najíždíme na Petra a jasně víme, že v tomto boji rozhodnou Malonty. Tady jedeme v parádním tempu, zaznamenáváme opět třetí čas, ale klukům jsme dali jenom dvě vteřiny a tak je rozhodnuto. Poslední rychlostku projíždíme na čtvrtém místě a těšíme se na cílovou rampu, kde oslavujeme po skvělém výkonu čtvrté místo absolutně, první v kategorii 2 a první ve třídě C3.

Opět bychom chtěli poděkovat klukům v servisu za bezchybnou práci, zodpovědnost a vstřícnost. Vám všem, co nám fandili na erzetách, nebo u pc a tímto bychom Vás všechny chtěli po vynechání Rally Bohemia pozvat na tradiční a krásnou Rally Pačejov. Tímto se na Vás všechny těšíme a na shledanou.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!