Lukyanuk dostal 10 dní veřejně prospěšných prací

Úřadující mistr Evropy nebude ani na třetí podnik sezóny vzpomínat v nejrůžovějším světle. Může si za to ale sám.

Na Azorech ošklivě havaroval, na Kanárech ulomil kolo a až v Lotyšsku se podíval do cíle soutěže. Body za druhé místo si ale nakonec nemusí připsat žádné. V druhé etapě Rally Liepaja totiž GPS systém načapal Lukyanuka, že značně překračuje rychlost na přejezdu. Na povolené 50 uháněl Rus rychlostí 124,9 km/hod. a o kousek dál, kde se mohlo jet 90, mastil Citroen C3 R5 rychlostí 168,5 km/hod. Následovala pokuta 5000 EUR za překročení rychlosti, pořadatelé však podnikli ještě další kroky.

A to: „Povinnost řidiče, aby po dobu deseti dnů provedl nějakou práci ve veřejném zájmu týkající se bezpečnosti silničního provozu, kterou stanoví FIA.“ Pokud se Lukyanuk proviní obdobným způsobem i v dalších závodech ME, budou mu body za druhé místo z Lotyšska zpětně odebrány.


Co myslíte – co bude Lukyanuk vykonávat jako svůj trest?

"Měli jsme problém s brzdami, opravovali jsme. Čas na přejezd byl ovšem velmi krátký, museli jsme překročit stanovenou rychlost, abychom byli včas v další časové kontrole. Byli jsme na silnici skoro sami, nebylo tam tolik provozu. Je nám líto našeho chování, bylo to špatně," kaje se zpětně Lukyanuk.

Sezóna se zatím pro obhájce titulu nevyvíjí podle představ, pokuta a nařízení mu na sebevědomí určitě nepřidá.

Komentářů celkem: 30
29. 5. 2019 08:50
0 0
deset dní prospěšnejch prací? pro FIA? to bude školáčkům vysvětlovat, jak se má jezdit podle předpisů?
pokuta nic neřeší, v ceně za sezonu to není nic, měla přijít penalizace, minimálně ve stejné výši, jakou by dostal v časovce, nebo rovnou vyloučení
29. 5. 2019 09:10
2 0
Původně napsal Jerryk
No pokud nestíhal včas dojet do ČK a byla to nějaká vesnice kde je cedule dva baráky a za 5 km cedule konec vesnice a u ní jeden barák tak bych to udělal stejně.... Nevím kde to bylo a za jakých okolností,ale připadá mi to jako slušná buzerace pořadatelů... kdyby drželi hubu a krok tak sou všichni spokojený... A tím že ho tady budou nějací pitomci odsuzovat stejně nikomu nepomuzou smajlík
Jsou to závody a jezdí se tam na čas jestli se nepletu smajlík
Závodit a jezdit na čas se má na uzavřený zkoušce a ne v normálním provozu. Absolutně nechápu jak někdo může takhle argumentovat. Hlavně že se všichni strašně divíme, že ty závody už nechtěj skoro nikde povolit smajlík
29. 5. 2019 11:43
2 0
Jak ho může někdo obhajovat? Porušil dost hrubě pravidla silničního provozu! Důvod? Kdyby vezl zraněnýho diváka do nemocnice... Ale jen proto, aby se někam dostal včas?! To snad nemyslíte vážně?!
29. 5. 2019 16:18
3 0
Jako nic ve zlém, ale na tomhle není co omlouvat. Pak se nelze divit, že když si tohle přečtou lidi, kterým rally leží v žaludku, tak je to voda na jejich mlýn, pro zákaz.
A jak už zaznělo, kdyby to bylo o pár km....
29. 5. 2019 21:35
2 0
Původně napsal marek.du
Rally už prostě není rally. Dřív se opravovalo na veřejných komunikacích a když byl skluz, tak se prostě závodilo i mezi rztama běžně. SolbergC4 ty jsi pěkný ocas!
Nechci být patetickej, ale kdyby nedejbože někoho sundal, tak bude taky stačit vysvětlení, že dřív se prostě závodilo mezi RZtama běžně??? No ty voe ... kdyby tahle letěl kdokoliv v civilním autě a sundal ti děcko, půjdeš ho zabít a budou toho plný noviny. Ale protože je to Alex a má polepenej závoďák, je to vlastně cajk ... Je to jeden z mých nejoblíbenějších jezdců, ale prostě to posral. Tečka.
30. 5. 2019 01:05
0 0
"Kdyby ti sundal decko" je pateticky at chces, nebo ne. 150 behem predjizdeni mas hned i ve 180HP Oktavce, natoz v R5 s dvounasobnym pomerem vykon / hmotnost. A za "vhodnejch" okolnosti mi to ani neprijde jako extra nebezpecny, jakozto nekomu, kdo radsi jezdi vlakem, protoze 30m odstup od kamionu mu pripada jako malej a ne jako pozvanka k predjeti.
Tim Lukjanuka nijak neobhajuju.
30. 5. 2019 07:44
0 0
Ach jo, tady je zase moralistů... Nikdo neví, kde se to stalo, ale někteří by nejraději lynčovali. Mám taky syna, je mu 10. Taky nechci, aby mi ho nějaké hov.do rozmázlo na přechodu. Ale taky jsem sám aktivní řidič téměř všeho, co má kola a tak i já občas nedodržuji povolené rychlosti, protože někde je to opravdu na hlavu, co nařizují značky. A ano, jsem zastáncem názoru, že raději svižnější a plynulá jízda lehce nad limitem, než pomalá a nebezpečná jízda v limitu. Byl jsem několikrát v Americe a tam to funguje, ale halt u nás to nikdy fungovat nebude, protože někteří budou jezdit vyloženě jako pra.ata a jiní zase se budou courat sedmdesátkou a nadávat na všechny, co jedou o něco rychleji... smajlík Fakt mne překvapuje, co je tady, mezi fanoušky rallye, možné číst... Samozřejmě, nikdo z těch, co tu hází kamením nikdy rychlostní limity nepřekročil a nepřekračuje, pardon... smajlík
30. 5. 2019 08:25
0 0
pánové, jet 170km/h po asfaltu na šotolinovejch gumách je neskutečnej hazard a můžete si tvrdit co chete, schválně si zkuste tipnout rozdíl v brzdný dráze, nebo jak parádně se s tím zatáčí, třeba při vyhejbání se, tohle fakt není přetažení limitu o 10-20km/h, ale dvojnásobek smajlík
30. 5. 2019 15:20
0 0
I na těch gumách a v takové rychlosti ta R5 s řidičem typu nanuka a jeho reakcema zabrzdí dřív než Voloďa se žigulem kterej jede 100..
30. 5. 2019 17:25
0 0
Původně napsal ombre
I na těch gumách a v takové rychlosti ta R5 s řidičem typu nanuka a jeho reakcema zabrzdí dřív než Voloďa se žigulem kterej jede 100..
ale prdlajssmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!