31. 5. 2019 06:24 − 2398× − 0

Uzávěrka Agrotec Petronas rally se blíží

Zájemci o start v patnáctém ročníku Agrotec Petronas rally musí soustředit svou pozornost na půlnoc 4. června 2019.

Přesně v tento moment bude ukončen příjem přihlášek. AGROTEC PETRONAS rally se na Hustopečsku uskuteční ve dnech 14. – 15. června 2019.

Seznam startujících, kteří se budou ucházet o body do českého a slovenského šampionátu se pomalu plní. Pochopitelně více posádek figuruje v českém seznamu, kterému dominuje loňský hustopečský smolař Jan Dohnal. Pražskému jezdci právě v průběhu čtrnáctého ročníku shořel jeho unikátní speciál Ford Focus WRC. Týmu se však podařilo se na české tratě se stejným modelem vozu opět vrátit, a tak lze očekávat, že se tandem J. Dohnal – Ernst zařadí mezi kandidáty na čelní příčky.

Ve výčtu přihlášených aktuálně figuruje osm speciálů R5. Překvapivě více z tábora MSR, ale tento poměr se jistě do startu změní. S vozy Škoda Fabia R5 jsou přihlášeni Martin Koči, Grzegorz Grzyb, Igor Drotár či Zdeněk Pokorný, s konkurenčním Fordem Fiesta R5 se poměří s časem Václav Pech, Karel Trněný či Richard Čech. Osamocen zřejmě i v Hustopečích nadále zůstane speciál VW Polo GTI R5 Vojtěcha Štajfa, doufejme, že se fanouškům představí některý z dostupných vozů Hyundai i20 R5.

V tento moment je ovšem jistá už jedna nemilá skutečnost. Organizátoři i fanoušci budou na startu letošního ročníku postrádat šestinásobného vítěze Jana Kopeckého. Společně s Pavlem Dreslerem se ve stejném termínu představí s novým vozem Škoda Fabia R5 Evo v barvách Škody Motorsport na světovém klání Rally Italia Sardegna.

„Měli jsme určité indicie, že Honza s Pavlem letos do Hustopečí nepřijedou prvenství obhajovat a seznam přihlášených na Italskou rally bohužel tuto informaci potvrdil. Samozřejmě nás to mrzí, na druhou stranu se po letech naskýtá možnost zabojovat o první příčku už v průběhu rozjeté sezony a nikoli až v jejím závěru. Fanoušci rallysportu by však podle dostupných informací neměli být ochuzeni o start evolučního modelu Škody Fabie R5,“ naznačuje šéf organizačního týmu Martin Rada.

Postupně se plní i favorité dalších kategorií a objemových tříd. Martin Šikl, Jaroslav Pešl, Jakub Čapka či Lukáš Lapdavský ve „trojkách“, Miroslav Janota a Petr Nešetřil ve třídě 4. Známá jména najdeme i mezi posádkami „dvoukolek“. René Dohnal, Robert Hordossy či Matěj Kamenec slibují zajímavou bitvu o vítězství ve 2WD i ve třídě 6.

„Tím pádem tady máme první pohárové přihlášky z Peugeot Rally Cupu CZ, Hustopeče budou i dalším kláním XTG Adam Cupu, který pokračuje o tomto víkendu ve Vyškově. Tam se představí dokonce devět pohárových opelů a podobný počet snad dorazí i k nám,“ doplňuje ředitel soutěže Rudolf Kouřil a dodává: „Bohužel zatím nám nedorazila žádná přihláška soutěžního týmu z okolních krajin, což je určitě škoda. Ale do uzávěrky ještě není všem dnům konec…“

Seznam přihlášených CEZ a MČR / Seznam přihlášených MSR

Na závěr doplňme, že slavnostní start v pátek 14. června v Hustopečích, na ulici Husova se uskuteční krátce po 18. hodině, v sobotu budou úspěšné posádky očekávány v cíli před půl pátou odpoledne.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!