Marek Felt - eWRC.cz
23. 7. 2019 07:18 − 7984× − 2

Peták mění před startem pačejovské rally R5 za WRC

Příbramská dvojice Josef Peták s Alenou Benešovou odstartovali při svém prvním společném závodě v roce 1995 do Rally Agropa…

…se startovním číslem 9 a s vozem Nissan Sunny GTI ve třídě N3. V cíli z toho bylo sedmé místo absolutně a první ve třídě.

Se stejným startovním číslem, ale s jiným vozem se na start Invelt Rally Pačejov postaví i letos a navážou tak na loňský rok, kdy se na zdejších tratích představili s vozem Ford Focus WRC od Honzy Dohnala.

Původně byli Josef Peták s Alenou Benešovou v letošním ročníku přihlášeni s vozem Škoda Fabia R5. Pepík Peták ještě s vozem specifikace R5 nestartoval, a tak si chtěl vyzkoušet i tuto techniku. „Objevily se bohužel technické komplikace, a tak nakonec ze startu se Škodou Fabia R5 sešlo,“ uvedl příbramský jezdec. Fanoušci ale nemusí smutnit. Peták s Benešovou se totiž představí s vozem nejvyšší specifikace, tedy s WRCčkem, a to rovnou s Fordem Fiesta WRC bratří Melichárků, se kterým v loňském roce startoval na zdejších tratích Honza Dohnal a jenž servisuje hlubošský Brynda Racing. „Chtěli bychom poděkovat všem našim partnerům a kamarádům, bez kterých bychom v Pačejově nemohli startovat. Na závod se nesmírně těšíme, a to nejen kvůli tomu, že se svezeme zase s něčím jiným, ale i proto, že se jedná o srdcovou záležitost. Pačejovský závod považuji za svůj domácí. Sice si nedáváme žádné větší ambice, cílem je ale svézt se, užít si soutěž a dovézt Fiestu až na cílovou rampu,“ uzavřel Josef Peták.

Komentářů celkem: 2
23. 7. 2019 10:14
0 0
Snad bude i nějakej ten smýček smajlík smajlík smajlík
23. 7. 2019 14:29
0 0
Rallydesign prosiiim
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!