Petr Vejvoda - eWRC.cz
6. 8. 2019 08:03 − 3376× − 0

…boj žlutých aut až do konce

Do Pačejova jsme se se Standou hodně těšili, vždyť jsme v bavoráku seděli po dlouhé době od Krumlova.

Soutěž byla rozdělena opět do tří sekcí, jako je v Pačejově zvykem, což je dobrá volba. My jsme začali se seznamovacími jízdami hned v osm ráno, kdy jsme ještě provedli na ředitelství soutěže v Pačejově formální přejímku. Najíždění nám šlo jako po másle a po absolovování technické přejímky v Horažďovicích jsme se přesunuli na nedaleký shakedown. Po třech průjezdech jsme dali auta do servisní zóny a jeli se trochu na sobotní těžký den vyspat.

Budík zvoní již v pět ráno a my po výborné snídani, kterou Standa udělal, vyrážíme vstříc ostrému závodění. Po slavnostním startu na Horažďovickém náměstí jedeme na RZ1, tzv. Muničák. Je to pěkná erzeta šitá na bavoráka a my zajíždíme třetí čas. Už před startem cítíme, ze největší souboj budeme svádět s Petrem Michálkem a Romanem Maryškou a jejich swiftem. Na druhé vložce jedeme šestý čas, ale na kluky to stačí. Usadili jsme se na šestém místě a zamířili na seskupení a do servisní zóny. Začaly se honit černé mraky a my jsme si s sebou vzali pro sychr dvě mokré pneumatiky. Jinak bavorák šlapal jako hodinky a my vyrazili do druhé sekce, která čítala čtyři rychlostní zkoušky. Hned první RZ této sekce byla nejdelší, necelých patnáct km dlouhá Čečelovická rychlostka. Na ní jedeme sedmý čas.

Potom se přesouváme do Nehodíva, na krásnou erzetu, která se nám hodně líbí. A byl to mazec i letos. Zajíždíme tady druhý čas a usazujeme se na čtvetém místě absolutně a míříme na druhý muničák, kde jedeme opět třetí čas. Do servisu tak přijíždíme na třetím místě absolutně. Dostáváme však od našich fans informaci, že na sedmé rychlostce Čečelovice prší a tak obouváme bavoráka dopředu na mokré pneumatiky. Když jsme na tuto rychlostku přijeli, bylo úplně sucho a po dešti ani památky. Nebyl však čas před časovkou přezout na suché a tak se vydáváme vstříc této erzetě. Už před stopkou jsme věděli, že to není to pravé ořechové a ve stopce se dovídáme, že nám Petr s Romanem dali 13sec a před poslední rychlostkou se náš náskok snížil z 15ti vteřin na pouhé 2.2. Vyrážíme tak na poslední Nehodív a jsme si pevně vědomi, že na udržení třetího místa uděláme maximum. Ještě v rychlosti přezouváme na suché pneumatiky a když na startu vidíme Petra, jak málem swifta roztrh vejpůl, bylo jasné, že taky pomalu nepojede . Byl to nářez, bavorák letěl jako vítr a v cíli jsme naměřili o 1.8sec pomalejší čas než kluci, ale na udržení třetího místa to o 0.4sec stačilo a my se tak těšili na cílovou rampu pro poháry.

Vyhráli jsme i kategorii 2 a třídu C3 a o to se tak ještě víc těšíme na Barum rally Zlín, která se koná 16.-18.8. kam Vás tímto všechny srdečně zveme.

Chtěli bychom také poděkovat Petrovi s Romanem za krásný souboj až do poslední vložky, našemu Zdendovi, jak se o nás a o bavoráka perfektně staral, Haničce celému fans a všem, kteří nám drželi palce. Ale byly to nervy:-))) Děkujeme a uvidíme se na Barumce!!

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!