20. 8. 2019 17:41 − 8688× − 9

Barum Rally 2019 – video Fans Osek

Na Barum Rally jsme se letos těšili, protože jsme posledních pár ročníků z různých důvodů vynechali.

Bohužel letos se seznam důvodů, kvůli kterých se na Barumku v příštím roce vykašlat, opět o trochu rozrostl. Pro pořadatele jsme jako obyčejní diváci zřejmě něco jako otravný hmyz. Jak jinak si vysvětlit nesmyslné zákazy na příjezdových komunikacích? K čemu nám je interaktivní mapa, na které je zákaz vjezdu cca 500m před RZ a při příjezdu na místo nás Policie zastaví o 2,5km dále! Vzhledem k tomu, že jsme přejezdy měli naplánované na poslední chvíli, už nebyl čas na změnu místa, takže jsme se vydali po široké a přehledné cestě, na kterou jsme bohužel autem nemohli. Jak příjemná procházka pro člověka, který má čerstvě sešité koleno… Ještě, že jsme byli alespoň lehčí o 450 Kč, při tomhle pochodu by se koruny v kapse jistě pronesly. Jestli vše bylo kvůli tomu, že cesta byla plánovaná, pro případný odjezd sanity, měli bychom pro pořadatele jeden tip. K VIP lístkům může přidávat desatero, jak správně u RZ parkovat. Kdyby k tomu přidal i informace, jak se chovat na příjezdové cestě, po které chodí "normální" diváci, nebylo by to od věci. Jak příjemné bylo, když nás někteří předjížděli víc než 100km rychlostí, asi nikomu nemusíme popisovat. Jestli chce pořadatel u trati jen VIP fanoušky, stačí říct a my ostatní na takovou rally vůbec jezdit nemusíme ;-) Na tomto místě jsme se bohužel přesvědčili i o dalším smutném úkazu české společnosti. Po velmi těžké nehodě st. č. 29, jsme byli jedni z prvních, kteří k posádce doběhli. Jak nemilé zjištění bylo, že několik diváků si radši fotí a natáčí nehybnou posádku, která zůstala v autě… Naštěstí se mezi všemi našlo dost těch, kteří se tyto hyeny snažili usměrnit, ale přeci jen by bylo lepší, kdyby nebylo koho usměrňovat. I přes to, že jsme na RZ 4 kameru z batohu nevyndali, něco pěkného se na Barumce natočit podařilo a myslím, že by byla škoda se nepodělit.

Komentářů celkem: 9
20. 8. 2019 18:501
1 0
Co jiného než souhlasit smajlík
20. 8. 2019 18:532
1 0
Pánové letošních "faux paxů" od pořadatelů bylo ažaž.Dle diskuzí.Ale sám jsem byl svědkem jak poslali na trať na "městské" Prokopa s Raptorem a na autobusáku ještě zasypávali vapexem olejové skvrny po veteránech.V dnešní době "debilů","vysílaček" atd. neskutečný trapas.Prokop musel skoro zastavit aby je nezramloval a to tam byla tři auta tedy 6 lidí co sypali a zametali.Hned zkraje videa.
20. 8. 2019 20:243
1 0
Kvůli podobnému přístupu pořadatelů, si poslední dobou si čím dál častěji pohrávám s myšlenkou, že už budu jezdit jenom do Pačejova.
20. 8. 2019 21:494
1 1
Tak já bych se tady zdovolenim vyjádřil k mrchtání borců z fans osek či co to je za spolek... Ve videu jsou dva úseky RZ březová ze soboty kde jsem byl shodou okolností taky... Přístup pořadatelů naprosto v pohodě... Žádný problém ani v jednom z obou míst... Ba naopak mě překvapilo kde se mohlo v dnešních poměrech stát......... A a nevím o které procházce 2.5km je řeč protože zrovna sem se dalo bez nejmenšího problému dostat až 100 metrů od trati... Stačilo jen přeskočit potok....
20. 8. 2019 22:145
0 0
stiku: Nikde v článku nevidím, že by jsme pěší pochod absolvovali k RZ Březová... Tam to bylo na pohodu přesně jak píšeš. Bohužel jen tam... Zmiňovaný probém byl na RZ Halenkovice a to oba průjezdy. A neboj, nebyli jsme jediný kdo tam na to nadával - naopak jsem se s příslušníkem PČR i výběrčíma domlouval ještě celkem v klidu, protože je mi jasný, že oni jsou ty poslední, kdo za to může a jen plnili rozkazy shora... O magorovi, co si kolem pochodujících diváků (mezi nimi i skupinky s dětma) musí honit ego a dokazovat jak dokáže jet rychle, už tady řeč byla, to však není problém pořadatele.
K hyenám s foťákama, co si ze dvou metrů fotí posádku v sešrotovaném autě snad není co dodat - tam už jsem měl fakt co dělat aby došlo jen na slovní výpad... Potěšilo mě alespoň to, že tyhle hyeny okřikovalo i několik dalších, normálních diváků smajlík
20. 8. 2019 23:466
0 0
Původně napsal hujer
Pánové letošních "faux paxů" od pořadatelů bylo ažaž.Dle diskuzí.Ale sám jsem byl svědkem jak poslali na trať na "městské" Prokopa s Raptorem a na autobusáku ještě zasypávali vapexem olejové skvrny po veteránech.V dnešní době "debilů","vysílaček" atd. neskutečný trapas.Prokop musel skoro zastavit aby je nezramloval a to tam byla tři auta tedy 6 lidí co sypali a zametali.Hned zkraje videa.
Co a proč se dělo na příjezdu k Halenkovicím nevím, ale k tomu co píšete vím úplně přesně, že Martin o tom co se děje nejen na autobusovém nádraží věděl a byla s ním dohoda, že pojede tak, aby je neohrozil.
21. 8. 2019 10:527
0 0
Pokud myslíte příjezd na RZ Halenkovice a to do místa u Pískovny, tak to je lesní cesta a je tam zákaz vjezdu Motorových Vozidel. Proto tam pořadatelé nepouštěli auta... Proti tomu se dá těžko něco protestovat. To že to není zakreslený v mapě přesně a že se tam vybíralo parkovné mě také dost překvapilo
21. 8. 2019 11:208
0 0
Mysli se tim normalne hlavni cesta od Spytihnevy k mistu kde je autobus. zastavka U svatych.Tam byl zakaz v takove delce od RZ opravdu zbytecny. Osobne jsem tam nebyl, ale klukum z Oseku to misto na trati poradil jako jednu z moznosti.
21. 8. 2019 12:039
0 0
dvora: Jak píše fridrich - je tu řeč o cestě ze Spytihněvy do Halenkovic, kde byl zákaz už u hřbitova za Spytihněvý (!!!) Naprosto nepochopitelně.
Pokud jde o místo, které popisuješ ty (od Nové Dědiny), tak tam vzhledem k zákazu vjezdu motorových vozidel zákaz chápu. I když i tady by se dalo polemizovat, proč do zákazu vjezdu motorových vozidel mohou auta označená VIP... ?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!