21. 8. 2019 21:44 − 12942× − 23

Pechovo Ford Barumku nevydržel

Letošní Barum Rallye patřila pro posádky k těm hodně náročným a těžkým soutěžím.

A to hlavně výběrem některých velmi obtížných rychlostních zkoušek.

Barumka začala ve vysokém tempu, posádky spolu bojovaly o desetiny sekundy napříč celou startovní listinou k radosti obrovskému množství fanoušků, kteří se měli na co dívat. Pro posádku EuroOil-invelt teamu Pecha s Uhlem byla konkurence na špičce absolutního pořadí ve vysokém počtu a na velké jezdecké úrovni. „Jelo se opravdu rychle a množství odstoupených posádek to jen dokazovalo. My cítili, že jedem na hranici našich možností i našeho Fordu a měli z jízdy dobrý pocit. A to i přesto, že jsem před cílem čtvrté rychlostky zavadil pravým zadním kolem o obrubník a ohnul rameno. Naštěstí jsme to s Petrem zvládli za cílem opravit a další zkoušku mohli jet zase v plném tempu,“ popisuje Pech.

Ten měl s Petrem Uhlem Barumku rozjetou velice dobře. Do osudné 11 RZ se posádka EuroOil-invelt teamu držela v silné mezinárodní konkurenci ve skupince bojující o druhou příčku. „I přes veškerou snahu teamu při přípravě auta, kdy většina exponovaných dílů byla vyměněna za nové, nám praskla levá přední poloosa. Rychlostky byly hodně rozbité a možná někde při brždění dostala větší ránu, než snese, protože jinak měla vydržet ještě minimálně 700 ostrých km. Nemělo cenu dál pokračovat jen s pohonem zadních kol, do servisu bylo daleko a škody na voze a ztráta by byla nedostižná,“ vysvětluje důvod odstoupení Pech.

Přesto se jim podařilo posunout se v celkovém hodnocení šampionátu na třetí místo absolutní klasifikace. Díky dokončené první etapě a zisku 15-ti bodů přeskočili posádku Černý – Černohorský, kteří museli odstoupit pro technickou závadu již v první etapě. Byla to Barumka, na kterou se bude dlouho vzpomínat v dobrém i špatném.

Pecha s Uhlem čeká v letošním roce ještě Setkání mistrů v Sosnové a tradiční Pražský Rallysprint, kde si budou chtít vyzkoušet možnou novou techniku pro příští rok.

Komentářů celkem: 23
25. 8. 2019 01:10
0 0
Původně napsal toave
Vam co tak bytostne zalezi na pravopise nechcete si vlezt radsi tady ( https://www.prozeny.cz/clanek/umite-dobre-cesky-opravdu-tak-se-predvedte-53886 ) bo tu je to o raly.A neotravujte furt kravinami.
Omlouvám se za flame
smajlíksmajlík
25. 8. 2019 03:49
0 0
10 z 10, můžu tu zůstat?
25. 8. 2019 20:51
0 0
Musíš smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!