Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 8. 2019 09:41 − 25461× − 21

Začne přetahovaná o Otta Tänaka?

Kromě stávající Toyoty by rád estonského jezdce získal zpět do svých služeb i Malcolm Wilson z M-Sportu.

Když si vezmeme aktuální rozložení si ve světovém šampionátu, M-Sport je po odchodu Sébastiena Ogiera jediným týmem, který nedisponuje jezdcem schopným jet na pravidelné výhry popř. rovnou na titul. Avšak Ott Tänak, aktuálně hájící barvy Toyoty, M-Sportem několikrát prošel a jak se nechává slyšet šéf cumbrijského týmu, rád by Estonce zlákal zpět do Anglie. Podle všeho byl Tänak blízko podpisu nové smlouvy u Toyoty, avšak Malcolm Wilson se v průběhu Německé rally potkal s Ottem Tänakem i jeho mentorem Markko Märtinem a rokovalo se samozřejmě o jezdcově budoucnosti. Ta ještě není rozhodnuta, ale Estonec se nechává slyšet, že by mělo být jasno brzy.

Asi největší neznámou v této skládance je otázka toho, kde by M-Sport vzal zdroje na zaplacení služeb Otta Tänaka, avšak Malcolm Wilson vysvětluje, že se na tom pracuje. "Teď to řešíme. Zvažujeme všechny možnosti, bez podpory Fordu nedokážeme postavit ani nové auto pro rok 2022. Ale snad se nám povede přijít na to, jak Ford udržet v nejvyšší lize." Z vyjádření šéfa M-Sportu lze tedy vidět, že klíčovou roli by měl hrát Ford, který se sice v názvu týmu objevuje, ale v porovnání s ostatními týmy ve WRC není M-Sport pořád pravověrným továrním týmem jako ostatní. V případě prohloubení vazby a většího zapojení značky by se pak mohly najít finance i na služby Tänaka.

Avšak i přes snahy Malcolma Wilsona to pořád vypadá, že estonský pilot zůstane u Toyoty a jak se nechává slyšet její šéf Tommi Mäkinen, Tänakově pozici rozumí a chápe, že se baví i s jinými týmy o možných angažmá, protože sám za svou jezdeckou kariéru podobné situace zažil. "Plně mu rozumím. Neřeším to. Pokud se chce poohlédnout někde jinde, tak je to jeho rozhodnutí a rozumím tomu. Pokud chce však pokračovat s námi, tak by to bylo perfektní. V době, kdy jsem jezdil u Mitsubishi, jsem podobnou situaci zažil mnohokrát, vybavuji si, že jsem měl různé nabídky. Vždy jsem ale kladl důraz na mou pozici. Kde budete jezdit třeba další dva roky, je ohromně důležité rozhodnutí. Když nad tím přemýšlím z pohledu jezdce, bylo by nejjednodušší pokračovat tam, kde jsem teď…" končí narážkou na rozhodování Otta Tänaka Tommi Mäkinen.

Komentářů celkem: 21
10. 9. 2019 07:14
0 0
Původně napsal Novej
Baví mě to tu a tak přidám jeden citát: "Dokonce i radikální demokraté mu byli již na počátku 60. let 19. století přiznat titul „Otce národa“, který jako dějepisec neúnavně vychovával český národ." Z toho by se dalo dovodit, že národ vychovával i v tom, aby psal i mluvil správně česky, byť sám Palacký spoustu svých děl věnovaných Čechům i Čechám psal německy smajlík
Jak ve svém díle vyjádřil fiktivní klasik J. Cimrman: "Uvidět svou vlast Böhmen!" smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!