Marcusova cesta na Olymp

Marcus Gronholm a Timo Rautiainen zvítězili v náročné Rally Acropolis a na své konto si připsali letošní třetí vítězství.

Marcus Gronholm a Timo Rautiainen zvítězili v náročné Rally Acropolis a na své konto si připsali letošní třetí vítězství. Jejich Ford Focus WRC se pohyboval na špici takřka po celou dobu trvání soutěže (vyjma úvodní superspeciálky) a jeho posádka excelovala v jedné z nejnáročnějších rally poslední doby. Týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen podtrhli výkon týmu skvělým třetím místem.

Vůz značky Ford Focus zaznamenal v Řecku své páté vítězství v posledních sedmi letech a pro Gronholma to byl jednadvacátý triumf v kariéře. Marcus Gronholm se tak mírně přiblížil ke svému největšímu rivalovi Sebastienu Loebovi a tým Ford si upevnil druhé místo ve značkách.


Marcus Gronholm

Osmý podnik letošního šampionátu byl neuvěřitelně náročnou záležitostí. Obrovské kameny a vedro byly největšími nepříteli soutěžních vozů, pneumatik a posádek. Jedině kombinace rychlosti, síly a spolehlivosti mohla vést za takových podmínek k úspěchu. A takovými vlastnostmi se v Řecku prezentovali Marcus Gronholm a Ford Focus RS WRC.

Osmatřicetiletý finský jezdec tvrdě zaútočil hned v první etapě, kdy zvítězil ve všech šesti erzetách. V průběhu sobotní etapy svoje vedení ještě upevnil a během závěrečného dne už jen kontroloval situaci. Rally Acropolis zakončil stylově vítězstvím v superspeciálce na Olympijském stadiónu. Marcus Gronholm tak triumfoval v celkem jedenácti zkouškách a v cíli měl obrovský náskok dvou a půl minut na stříbrného Loeba.

„Je skvělé opět zažívat vítězné pocity,“ radoval se Gronholm. „V dosavadním průběhu sezóny jsme pokaždé jeli velmi rychle, ale chybělo nám štěstí. Teď jsme zpátky na nejvyšším stupínku. Je potěšující zvítězit v tak náročné soutěži. Po celou dobu byl Focus velmi odolný a rychlý, a to i zásluhou naší tvrdé práce během testování. Trať byla neuvěřitelně rozbitá a já jsem věděl, jak je snadné poškodit o kameny vůz.“

„Pneumatiky BFGoodrich byly výborné a pokud došlo k defektu, systém mousse zafungoval bezchybně. Často jsem žasnul nad tím, jaké rány musely pneumatiky vydržet. Focus má obrovský potenciál a já věřím, že v následujících několika soutěžích toho předvede mnohem více. Myslím si, že v druhé polovině sezóny můžeme zvítězit kdekoliv.“

Komentářů celkem: 4
Anonym IP:83.208.147.60
5. 6. 2006 16:461
0 0
Good luck Mr. Macus, Good Luck Ford Focus.
Anonym IP:195.113.101.210
5. 6. 2006 17:112
0 0
Ha - potenciál. Tak tady se ukrývá ten slavný škodovacký potenciál. Dezertoval k Fordu smajlík))))))))))
5. 6. 2006 19:193
0 0
Tak koukni Marcusi,jedu kvůli tobě do Němec a do Finska tak ať tam nejedu zbytečně smajlík
5. 6. 2006 21:354
0 0
... tak uvažuju, o kolik mohl mít Marcus víc vítězství, a třeba i mistrovských titulů, kdyby nezápasil roky s 307-kou, což rozhodně ideální rally-auto není. Ale zase na druhou stranu: 206-ka mu dala takové možnosti, o kterých se mnohým ani nesnilo. Uvidíme, čím nás ještě překvapí, ale je to každopádně sympaťák, ostatně sympaťáci jsou všichni velcí jezdci, jak Marcus, tak Petter nebo Seb, ono asi když někdo opravdu umí, tak si na něco nepotřebuje hrát, protože jeho práce hovoří sama za sebe...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!