11. 9. 2019 23:05 − 3151× − 0

Motorsvět 2019

Festival dopravní prevence a motorismu v Havlíčkově Brodě.

Když jsme před rokem začali s Veronikou Vošickou – Buráňovou koketovat o myšlence motoristické výstavy, ani jsme netušili, že se do roka opravdu stane skutečností. Obrovské množství práce se zvládlo a náš sen se zhmotnil …….

Pro všechny příznivce motorismu jsme připravili první ročník našeho festivalu MOTORSVĚT – 2019 který se ponese v duchu motorismu skutečně od A do Z. Sejdeme se společně 14. září v areálu Psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě? Odpověď záleží na jen na Vás. My jsme do příprav dali skutečně vše a těšit se můžete na bohatý program i zajímavé hosty. Krásný park zdejšího zařízení jsme rozdělili do několika sekcí – bezpečnost na silnicích, Evropský týden mobility, techniku IZS, AČR i VP, autokrosovou akademii, výstavu motorsportu, ale i výstavu historických vozidel a motocyklů, sraz značek mnoha světových i tuzemských značek. Chybět nebudou exponáty pro milovníky jedné stopy.

Přijede MS na ledové ploché dráze a vítěz 25. Zlaté přilby Československa Milan Špinka, své plochodrážní speciály vystaví JAWA Divišov. Na své závodnické roky zavzpomíná vítěz PMP a MR formule Easter a Dakarský specialista Jiří Moskal. Před vystavenou ŠKODOU 200 RS s námi budou diskutovat její piloti z továrního teamu AZNP, Jiří Šedivý a Josef Srnský. Slavnou dobou závodů ME cestovních automobilů na okruzích nás provede Václav Bervid st. . S Dakarskými dunami nás seznámí Tomáš Ouředníček a Ivo Kaštan. Vystaven bude FIAT 131 ABART pilotovaný legendárním spolujezdcem Karlem Jirátkem, ten navigoval své jezdce i v závodech MS. Ve 13,30 nás čeká velká autogramiáda se všemi přítomnými legendami. Celou akcí Vás bude provázet František Fiala.

To je jen malý výčet toho co na motoristické nadšence , ale i všechny návštěvníky čeká. Prezentovat se budou i autosalóny , prodejci ND , prodejci dílů a autopříslušenství pro motoristický sport. Připravena je dětská sekce a bohatý výběr občerstvení. Spojení s centrem města bude zajišťovat historický autobus ŠKODA RTO.

Tak pokud máte doma veterána nebo závodní speciál, přijeďte ho do Havlíčkova Brodu ukázat, nebo se prostě jen přijeďte podívat a strávit s námi příjemný den.

Více informací na www.motorsvet.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!