Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 9. 2019 08:09 − 7102× − 3

Jak, kde a proč na Barumce?

Po minulých letech je Kuře zas zpět s další verzí dotazníku, protože data jsou potřeba a časové řady jsou príma.

Tentokrát jsem si dal trochu načas, po Barumce se jelo Něměecko a pak další věci, takže s onou dobrou zprávou přicházím až nyní. Určitě všem chyběl oblíbený kuřecí dotazník o Barumce a proto tady je. Hurá :) Jak jsem psal již vloni, jedná se mi o získání dlouhodobé časové řady dat o návštěvnících Barumky (ideálem je alespoň 5 ročníků, proto se mnou ještě, prosím, aspoň ten rok vydržte), abych mohl zkusit složit nějaký časový vývoj a ne sledovat jen jednotlivé ročníky. Ani letos není cílem dotazníku nic menší, než zjistit odkud na tuto motoristickou akci přijíždíte, jakým způsobem se dopravujete, jaké máte návštěvnické zvyklosti, zda-li by vás region, kde se podnik odehrává, lákal k návštěvě i v jinou roční dobu atp.

Výsledky opět poslouží akademickým účelům, diplomkou to nekončí a jak jsem již zmiňoval minule, téma malých sportovních akcí (kam se ze své podstaty motoristické akce jako Barumka řadí) je poměrně polem neoraným a možností pro různou realizaci. A proč tedy nepokračovat ve spojení koníčku a studia :) Pokud by někoho zajímaly výstupy, tak ty obsáhlejší jsou v běhu, většina výstupů byla zatím ve formě příspěvků na konferencích, lze pro ukázku zmínit třeba sborníky z konferencí v Jihlavě na téma Aktuálních problémů cestovního ruchu nebo zatím nedávný 17. kongres Slovenskej geografickej spoločnosti a 24. sjezd České geografické společnosti, Bratislava.

Abych udělal aspoň malé promo, tak nejdůležitější výsledky jsem sepsal v článku článku a ze zajímavých zjištění lze zmínit, že z hlediska složení návštěvníků Barumka nijak nevybočuje z trendu jiných soutěží ve světě (komparace s dostupnými výzkumy z MS) a naprostou většinu jich tvoří muži v produktivním věku a celkově nějakých 90 % diváků odpovědělo, že přijíždějí z České republiky a volí automobil. Motivací pro letošní vyplnění dotazníku může být to, že téměř 9 z 10 respondentů odpovědělo, že by se rádo v budoucnu na Barumku opět vrátilo a tento trend může dokazovat i to, že jen nějakých 10 % dotázaných bylo loni na Barumce poprvé. Více jak dvě třetiny respondentů jezdí na zlínsko jenom kvůli Barum Czech Rally Zlín a tím pádem můžeme říct, že z odhadovaných ekonomických přínosů soutěže ve výši 136 milionů Kč jich je výrazná část přinesena do regionu pouze a právě díky Barumce, neboť jinak by bez jejího konání daní návštěvníci nepřijeli.

Díky moc za pomoc i letos

Vaše Kuře :)

Jeden výzkum je málo, tak ještě dotazník ohledně efektivity reklamy a propagace značky skrze rallysport.

-----------------------------------------------------------------------

Česká verze dotazníku pro ty, kterým by nefungovala výše vložená embed varianta.

For english version of questionare please folow this link.

Komentářů celkem: 3
9. 9. 2019 18:181
0 0
Tak jsem "kuřeti" přispěl svou troškou do mlýna.smajlík
9. 9. 2019 20:532 Upraveno 20:58
0 0
Bližší poznání kultury regionu smajlík Na jare ve Francovce (priznacny jmeno) jsem se tomu radsi vyhnul smajlík

A na otazky na predposledni strance je moznejch 1-N odpovedi, ale je tam radiobutton.
10. 9. 2019 05:193
0 0
Máš to tam k těm narozeninám.smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!