Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 9. 2019 08:34 − 5132× − 7

Konkurenci na Kypru okoření Mikko Hirvonen

Bývalý tovární jezdec Fordu Mikko Hirvonen se ukáže na předposledním podniku mistrovství Evropy s Fiestou R5.

Od konce aktivní kariéry v mistrovství světa se nějaký čas Mikko Hirvonen věnoval rallyraidům, při třech dakarských účastech dojel nejlépe na 4. příčce hned při premiéře v roce 2016, avšak letos už na pouštím maratonu absentoval a opět se pro zábavu více vrací do kokpitu soutěžních vozů. Nedávno se ukázal na Lõuna-Eesti Ralli, kde si vyzkoušel Fiestu R5 z dílen Markko Märtina a nyní se stejným speciálem vydá pokořit o něco náročnější podnik v podobě Kyperské rally, která je předposledním dílem ERC. Jelikož se soutěž od dob svého zařazení do MS dost proměnila, nelze moc říct, že by Finovi měly start výrazně usnadnit zkušenosti dekádu staré, kdy dokázal dvakrát stanout na stupních vítězů.

"Na Kyperskou rally mám dobré vzpomínky z dob v mistrovství světa, dvakrát jsem tehdy dokázal dojet na pódiu. Ale tentokrát to o boji o příčky nejvyšší opravdu nebude, protože se chci hlavně bavit a tuto náročnou soutěž si užít. Návštěvu Kypru jsem si vždycky užíval a na některých vložkách se cítíte jak na takovém malém Dakaru. Díky startům na skutečném Dakaru mám rád podobné výzvy jako je Kyperská rally, kde to je o závodní strategii a ne pouze o plynovém pedálu na podlaze od startu do cíle. Kypr je navíc v tomto ročním období skvělá destinace k návštěvě, je to dobře zorganizovaná a náročná rally," dodává ke svému startu 4 násobný vicemistr světa v rally.

Jako příprava na Kypr posloužila Mikko Hirvonenovi, v úvodu zmíněná, Lõuna-Eesti Ralli, kde však pro technickou závadu nedojel, ale postupně, jak si vykal na auto, začínal nabírat tempo. Ale opět zdůrazňuje, že o výsledek nepůjde. "I když říkám, že se na časy v rychlostních zkouškách moc dívat nebudu, tak jsem Markkovi říkal, že bych rád před startem nabral nějaké zkušenosti s autem. Nejlepší přípravou je ostrý start a ten estonský byl nakonec docela užitečný, protože nás potkal drobný technický problém, který nás mohl potrápit na Kypru, ale takhle se projevil už v Estonsku, " uzavírá Mikko Hirvonen.

Komentářů celkem: 7
11. 9. 2019 10:12
0 0
Jinak startovka na Kypr je zde https://www.ewrc-results.com/entries/54927-cyprus-rally-2019/ Ani Filip Mareš, ani Vojta Štajf
11. 9. 2019 10:51
0 0
To znamena, ze ten ne uplne malej financni bonus za vitezstvi v juniorech propadne? Pamatuju si dobre, ze se melo jednat o prispevek na start s autem nejakyho italskyho tymu?
11. 9. 2019 11:21
0 0
Z webu ERC: "The champion receives 100,000 euros to contest the closing two rounds of the 2019 ERC season – which don’t form part of the ERC1 Junior schedule – as their prize."
... malý rýpavý povzdech ve světle nepřihlášky FM, kterou nějak nechápu. Chris Ingram by ty prachy věděl využít smajlík
11. 9. 2019 11:46
0 0
já si počkám, prý by k tomu nestartu Filipa měl vyjít článek
Raf
11. 9. 2019 11:55
0 0
Kypr je rozbijecka, i kdyz asi ne takova jako nadchazejici Turecko. Zrejme u obou prevladlo posetrit auta, nez je po soutezi skladat od zacatku.
11. 9. 2019 12:37
0 0
Nevim, nemuzu nic dohledat, ale z historie jsem nasel tohle: https://www.ewrc.cz/clanek/33321-where-s-the-money-ribeiro/

Pochybuju, ze by Eurosport nekomu dal jen tak raw money, podminku vyuziti na posledni dve souteze uz zname, predpokladam, ze tam budou i dalsi podminky. Nejspis vyjednany v nejakym exkluzivnim bordelu.
11. 9. 2019 13:40
1 0
Rafe, kyperské RZ se letos přesunuly do těch nejvíc hardkorových míst. (průměry z dob WRC 55 kmh apod.) ...letos bude Kypr o level větší rozbíječka, než Turecko.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!