Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 9. 2019 20:13 − 5278× − 1

Greensmith: Bez auta jsem se do M-Sportu vrátit nechtěl

Gus Greensmith skončil za letmým cílem předposlední vložky hluboko v příkopu, nakonec ale auto vydoloval a dojel pro výhru ve WRC2 Pro.

Poněkud divoký závěr měla Turecká rally pro Guse Greensmitha, jenž se po dvou startech s Fiestou WRC vrátil zpět do modelu homologovaného ve třídě RC2, avšak premiérově jel s novou evolucí auta. V průběhu sobotní etapy dokázal využít pochybení soupeřů a postupně se propracovat do čela WRC2 Pro, avšak za letmým cílem RZ16 Çiçekli se zdálo být vše ztraceno, když mladý Brit zahodil svou Fiestu do hlubokého příkopu. Po nějaké chvíli snah se mu však povedlo vůz vydolovat, díky tomu, že chytře havaroval za letmým cílem neztratil žádný čas a po odjetí Power Stage mohl slavit první výhru v MS pro Fiestu R5 Mk2.

"Když jsem se včera probudil, tak mi přišlo, jak kdybych zestárnul o 40 roků. Otevřel jsem oči a pomyslel si, jo, včera to byly docela nervy. V závěrečných zatáčkách zkoušky mě něco rozhodilo z koncentrace a za letmým cílem jsme vletěli do příkopu. Auto se překulilo a skončilo hluboko dole. Seděl jsem v autě a říkal si, doprdele, pokud to auto nedostanu ven, tak se do M-Sportu nechci vracet. Děj se co děj, nějak ho musíme dostat ven, " popisuje dramatické okamžiky bývalý juniorský brankář týmu Manchester City.

"Při nehodě se navíc poškodil zvedák a protože jsme museli měnit defekt, tak jsem musel auto dostat přesně na hranu příkopu, abychom vyměnili kolo. Bylo to docela drama. V té chvíli vám to nepřijde, ale po konci rally si mě vzali do péče doktoři kvůli vyčerpání z vedra. Ale hlavní je, že jsme vybojovali ten výsledek. Auto fungovalo perfektně po celou soutěž a bylo super, že jsme ukázali jeho schopnosti a vybojovali pro M-Sport vítězství. Ale cestu za ním jsem si neudělal jednoduchou," dodává Gus Greensmith, který v případě kvalitních výsledků v závěru šampionátu a smůly Kalleho Rovanperä živí stále ještě naděje na titul.

Komentářů celkem: 1
19. 9. 2019 12:49
0 0
smajlíksmajlík docela mě pobavila hláška " chytře havaroval za cílem" ale mel docela kliku že se z toho vyhrabal.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!