1. 10. 2019 12:04 − 1789× − 0

Španělský duel Hyundai vs. Citroën: dějství sedmé

Již šest společných a nutno říct velmi atraktivních duelů za sebou mají dva jezdci, kteří spolu bojují o španělský titul.

Pepe López spojil síly se značkou Citroën a za volantem nového speciálu C3 R5 vyhrál hned oba úvodní podniky sezóny. Po vypuštění podniku na Tenerife pokračoval na vítězné vlně v Ourense a zastavil ji až havárií v Rali do Cocido. Další pokračování duelu se odehrálo v Rallye de Ferrol a znovu jej ovládnul mladík v rudém Citroënu. Iván Ares zatím recept na porážku mladšího soupeře nenašel a triumfy vytěžil jen ze dvou soutěží a byly to zrovna ty, kterých se López buď neúčastnil, nebo kde havaroval. V Rally Princesa de Asturias se pilot C3 R5 dopustil druhé letošní chyby, ale Ares situace nedokázal využít. Svůj Hyundai totiž také rozbil. K oběma pilotům se tak bodově dotáhnul Surhayen Pernía s druhým Hyundaiem i20 R5. Sází ale na spolehlivost a sbírá jen ty body, co na něj zbydou. Při systému škrtání nejhorších výsledků tak zas takovou hrozbu pro nejrychlejší dvojici nepředstavuje.

Osmá soutěž sezóny odstartovala večerní diváckou superspeciálkou v ulicích Llanes. Na zdolání kratičké zkoušky jezdci nepotřebovali ani celou minutu a nejrychlejšího času dosáhnul López. Ares za svým úhlavním rivalem zaostal o vteřinu a v sobotu hned ráno přišel o dalších 5,4 sekundy. Aktuální dějství duelu dvou mistrovských protagonistů bohužel skončilo dříve, než vůbec pořádně začalo. Aresův Hyundai do cíle RZ 3 dorazil na defektu a v čase o dvě a půl minuty horším oproti vítězi. Za vedoucím Citroënem se tak na bedně seřadila dvojice oficiálních Suzuki. Rychlejší Swift od začátku rally pilotoval Joan Vinyes a svého týmového kolegu Javiera Parda dokázal udržet za zády až do cíle. Ares se po smolné třetí zkoušce nacházel na nelichotivé desáté příčce a stál před ním hodně ambiciózní úkol. Pokusit se propracovat jezdeckým polem až na druhou příčku. Ze svého Hyundaie lídr mistrovství ždímal maximum, vyhrál samostatně bodovanou rychlostní zkoušku a také všechny ostatní, které do cíle zbývaly. Na kýžené druhé místo se Ares propracoval už ve třetí zkoušce před koncem. Z nelichotivé situace tak ještě dokázal vytěžit maximum. Každopádně i tentokrát společný duel dopadnul lépe pro Lópeze, který letos vyhrál už popáté. Nadále se tak může pyšnit statistikou, že pokud dojede, vyhraje.

Stav šampionátu: 1. López 187, 2. Ares 175, 3. Pernía 145, 4. Vinyes 143, 5. Pardo 100, 6. Blach 92

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!